Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Zdravi grad Poreč - pet godina edukacije o zdravim prehrambenim navikama

Zdravi grad Poreč - pet godina edukacije o zdravim prehrambenim navikama Zdravi grad Poreč - pet godina edukacije o zdravim prehrambenim navikama Zdravi grad Poreč - pet godina edukacije o zdravim prehrambenim navikama
Što smo napravili za svoje zdravlje u 2015. godini? Program „Debljina-bolest ili izbor“ Zdravog grada Poreč već pet godina sustavno educira građane Poreča, Poreštine i cijele Istarske županije o zdravim prehrambenim navikama što je rezultiralo promjenom ponašanja i gubitkom suvišnih kilograma kod velikog broja korisnika.

Kroz grupno savjetovanje stručnog tima koji se sastoji od 3 psihologinje, liječnika, nutricioniste i kineziologa prošlo je 388 osoba koje su željele naučiti kako se zdravo hraniti, koje fizičke vježbe koristiti za svoje tijelo, te kako svoje ponašanje usmjeriti prema zdravim izborima, te naučene i usvojene zdrave navike prenijeti na svoje najbliže, posebice djecu. Svake godine Zdravi grad Poreč organizira božićni domjenak za sve osobe koje su prošle kroz grupno savjetovanje pa je tako je i ove godine domjenak organiziran 18. prosinca 2014. u večernjim satima.

Tijekom 2014. godine mnogi su postigli uspjeh i ostvarili svoj cilj, a neki pojedinci su ostvarili značajne rezultate. Jedna je osoba u 6 mjeseci izgubila 13 suvišnih kilograma, jedna u 2 mjeseca 11 kilograma, jedna osoba u mjesec dana 7,5 kilograma i jedna osoba u mjesec dana 5,5 kilograma. Posebno priznanje uručeno je korisnici koja uspješno održava zdravu tjelesnu težinu već tri godine nakon što je u 6 mjeseci programa izgubila 23 suvišna kilograma. Ovaj je program sufinanciran iz Proračuna Istarske županije za 2014.godinu. Program je financijski podržan i od Grada Poreča i samih korisnika.

A što smo mi dobroga učinili za svoj organizam tijekom ove 2014.godine? Kako se planiramo ponašati prema svom organizmu tijekom nadolazećih blagdana? Čuvajmo svoje tijelo i budimo dobri prema njemu jer to je jedino mjesto na kojem moramo živjeti 

do kraja života.

MARIJANA RAJČEVIĆ KAZALAC, psihologinja, ZDRAVI GRAD POREČ