Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Mozaik Đanina Božića za Institut za poljoprivredu i turizam Poreč

Mozaik Đanina Božića za Institut za poljoprivredu i turizam Poreč

Društvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine Poreč darovalo je Institutu za poljoprivredu i turizam prekrasan mozaik, produkt ljetne kolonije izrade mozaika u Poreču, kojeg Društvo organizira već treću godinu. Mozaik je rad istarskog akademskog umjetnika Đanina Božića, a ravnatelju Instituta dr.sc. Deanu Banu uručio ga je predsjednik Društva Dean Jovičević.

Ovo je samo jedan od mozaika u nizu koje Društvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine Poreč, jedna od najmlađih i najaktivnijih udruga Poreča kojoj je cilj promicanje kulturne baštine Poreča, a posebno oživljavanje mozaika kao povijesnog obilježja Poreča – grada mozaika, poklanja ovdašnjim ustanovama. Društvo održava ljetne kolonije s međunarodnim učešćem umjetnika, uključuje građane i djecu u radionice izrade mozaika tijekom čitave godine, te promovira i približava tehnike izrade mozaika svim građanima Poreča. 

Društvo realizira vlastitu ideju vodilju sadržanu u nastojanju da se mozaik učini bliskim, prepoznatljivim simbolom Poreča za sve građane i posjetitelje Poreča. Ovo vrijedno nastojanje Društva rezultiralo je prvim radovima instaliranim na prostoru grada u vidu klupa izrađenih u mozaiku, znakovitog  obilježja grada na kružnom toku u Kufcima, a mozaici će krasiti i ključne ustanove Poreča, te nas tako podsjećati da s ponosom ističemo kako živimo u Poreču – gradu mozaika! Grad Poreč svjestan je važnosti ove inicijative i podržava rad Društva.

Mozaik u Institutu od danas krasi od danas glavni ulaz Instituta, iz kojeg se ovom prilikom toplo zahvaljuju Društvu na prekrasnom poklonu.

Institut za poljoprivredu i turizam Poreč