Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima!

Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima!

Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima! Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima! Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima! Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima! Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima! Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima! Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima! Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima! Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima! Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima! Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima! Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima! Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima! Aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti - Mladi Poreštine kreativnim radovima poručuju vršnjacima: Reci ne ovisnostima!
U Mjesecu borbe protiv ovisnosti djeca i mladi Poreštine kroz vlastitu su kreativnost ukazali na probleme koje uzrokuje pijenje mladih kao i na važnost prevencije. Literarni, likovni i foto radovi mladih prikupljali su se u sklopu natječaja “Stablo bi raslo u miru, ali mu vjetar ne da”, metafore o nepovoljnim utjecajima koji ometaju odrastanje mladih. Natječaj su organizirali Povjerenstvo Zajedno protiv ovisnosti Grada Poreča i Zdravi grad Poreč u sklopu aktivnosti povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Cilj ovoga natječaja bio je da djeca i mladi iz škola Poreštine tijekom čitavog mjeseca promišljaju o posljedicama konzumacije alkohola te da odabiru sami i pozivaju vršnjake na zdrave životne izbore. U periodu u 15. studenog do 5.prosinca radovi su pristizali iz OŠ Poreča, Sv. Lovreča, Vrsara, Tara i Kaštelira, kao i TOŠ Bernarda Parentina, te SŠ Mate Balote i TUŠ Antona Štifanića iz Poreča.

Zaključenjem natječaja Povjerenstvo za procjenu sastavljeno od učitelja i učenika odabralo je najbolje radove među pristiglima, od kojih su za literarne radove nagrade osvojili: 1. mjesto: David Terlević iz 4.OG kod mentorice Snježane Radetić, 2. mjesto Anamaria Sokač iz 1. JG te 3.mjesto Dora Hrelja iz 1. JG, obje kod mentorice Anči Ritossa Blažević. Uz navedene, ostali su nagrađeni radovi predstavljeni 11. prosinca, na otvorenju izložbe u foajeu kazališta Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Tom prigodom okupljenima se obratila porečka dogradonačelnica i koordinatorica Zdravog grada Poreč Nataša Basanić Čuš koja se zahvalila učenicima i njihovim mentorima na kreativnom uključivanju i naglasila važnost educiranja djece i mladih o opasnostima koje ovisnosti uzrokuju. Prisutnim mladima je zaželjela puno zdravih životnih izbora i  odgovorno donošenje odluka koje će ih čuvati od utjecaja, „vjetrova“, koji ih mogu navesti na krivi put. Također, dogradonačelnica je autorima najboljih radova uručila prigodne nagrade, izabrane primjereno njihovoj dobi i interesima.

U sklopu otvaranja izložbe nastupili su i učenici 3.c.razreda OŠ Poreč, koji su pod vodstvom učiteljice Denis Mikatović Jugovac izveli Minestrone blues i Ni na na na.  Sve zainteresirane pozivamo da pogledaju izložbu s porukama djece i maldih, a koja će biti otvorena do kraja tjedna od 17 do 19 sati u ulaznom holu porečkog Kina.

Zdravi grad Poreč