Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Najavljena 15. Porečka bajka, predblagdanski program za djecu i odrasle

Najavljena 15. Porečka bajka, predblagdanski program za djecu i odrasle

Najavljena 15. Porečka bajka, predblagdanski program za djecu i odrasle

Tradicionalni predblagdanski program u prosincu - Porečka bajka, namijenjen svim uzrastima, ove će se godine održati po petnaesti put od 14. do 30. prosinca 2014., a što će se tom prilikom odvijati u gradu najavili su na konferenciji za novinare održanoj 1. prosinca u Maloj vijećnici gradonačelnik Edi Štifanić, njegova zamjenica Nadia Štifanić Dobrilović, te Vesna Kordić i Tihana Mikulčić, pročelnica i savjetnica u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu.   

- Cilj je aktivnosti darivati djecu, osobe sa invaliditetom, te starije i nemoćne smještene u ustanovama i na taj način čaroliju darivanja učiniti dostupnom svim građanima i njihovim obiteljima, rekla je Mikuličić, te dodala kako je program ove godine ispunjen sadržajima za građane svih uzrasta, za razliku od ranijih godina kada je bio namijenjen samo najmlađima.

 

Poklon paketići za 1.400 djece

Doček Djeda Mraza, Badnje jutro i javno izvlačenje velike lutrije Društva invalida Poreč bit će održani na Trgu slobode, dok će se dio programa namijenjen djeci, mladima i njihovim obiteljima zbog vremenskih uvjeta odvijati u sportskoj dvorani SRC „Veli Jože“ i kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. U programima sudjeluju svi dječji vrtići i škole s područja grada, udruge koje se bave djecom i mladima - Studio MOT08, Društvo Naša djeca, udruga Urbana subkulturna baza USB, Društvo invalida Poreč, Dom za starije i nemoćne osobe Poreč, te po prvi put udruga Kreativne Kaštelirke. I ove će godine Porečka bajka imati edukativnu ulogu, jer će se nastaviti lani započeta izložba likovnih radova Moja najdraža igračka u kojoj će sudionici - vrtićka djeca dobiti edukativne poklon-pakete uz pomoć kojih će na zanimljiv i zabavan način progovoriti o aktualnoj temi energetske učinkovitosti i održivog razvoja.

Grad će ove godine prigodnim poklon-paketima darivati 1.400 djece u dobi od 3 do 10 godina, 182 osobe sa invaliditetom, te 130 najstarijih i nemoćnih stanovnika smještenih u ustanovama za starije i nemoćne diljem Istre. Osim poklon paketa i programa u sportskoj dvorani, Grad će svojoj djeci ponuditi široku lepezu programa.

Valja istaknuti kako će Grad i ove godine financirati šest izvedbi prigodnih predstava „Božićna čarolija“ koje će se 17. i 18. prosinca u kazališnoj dvorani održati za svu djecu, sve u produkciji lokalnih DND-a i USB-a, dok je 21. prosinca u 18 sati na istom mjestu na rasporedu 14. tradicionalni festival Voci allegre.

Mikulčić je istaknula i kako su u cilju da što više građana motiviraju da posjete Bajku, ponovno priredili nagradnu igru - strogo čuvanu tajnu kako će Djed Mraz doći u Poreč slušatelji i gledatelji će moći pogađati u emisijama na lokalnim radio postajama i televiziji, a najuspješniji će biti nagrađeni prigodnim poklonima.

Porečka bajka ove se godine širi do Kaštelira

Ovogodišnja novost je početak suradnje sa udrugom Kreativne Kaštelirke, pa će tako u nedjelju 14. prosnica u 17 sati Baka Mraz iz Kuće Djeda Mraza u Kašteliru ispratiti na put najpoznatijeg djedicu, a Poreč će mu, naravno, biti prva postaja. Stići će na Trg slobode 15. prosinca - prigodni program počinje u 10.30 sati, a Dom za starije i nemoćne posjetit će u ponedjeljak, 22. prosinca. Gradonačelnik će u povodu blagdana održati šest susreta sa građanima i djecom, 15. prosinca na dočeku Djeda Mraza na trgu, te na velikom prigodnom programu dočeka u Velom Joži kad se u izvedbu programa aktivno mogu uključiti sva djeca (utorak, srijeda i četvrtak, 16., 17. i 18. prosinca od 16.30 do 19 sati). Jedna od aktivnosti namijenjene svim građanima je domjenak Badnje jutro u Poreču, odnosno druženje građana uz bakalar, sardele i vino zakazano 24. prosinca od 10 do 12 sati na Trgu slobode.

Bogata nagrada lutrija Društva invalida Poreč - glavna nagrada 7.000 kuna!

Nakon božićnih blagdana, u utorak, 30. prosinca u 17 sati bit će priređeno javno izvlačenje novogodišnje lutrije Društva invalida za koju je prodaja počela 29. studenog i traje do 28. prosinca. Članovi Društva prikupljaju sredstva za prijeko potreban kombi za prijevoz, a u time im se može pomoći kupnjom srećke u vrijednosti 10 kuna i pritom možda osvojiti neku od vrijednih nagrada – glavna je 7.000 kuna na bankovnoj kartici, ali tu su i mobiteli, kućanski aparati, putovanja, poklon bonovi u poznatim trgovinama i pršut. Srećke se mogu kupiti u Foto Edi, frizerskim salonima Astor i Mirakul, te prostorima Društva invalida Poreč.

Gradonačelnik Štifanić zahvalio se gradskom upravnom odjelu na osmišljavanju programa vezanih uz Porečku bajku koji su, kaže, svake godine sve bolji.

-Drago mi je što ćemo i ove godine darivati djecu, ali i starije i invalide. Iznimno sam ponosan biti na čelu grada čije ustanove na ovaj način brinu o starijima i nemoćnima, invalidima i djeci. Želim volonterima zahvaliti na entuzijazmu, dobroj volji i silnim satima poklonjenim građanima, rekao je gradonačelnik, posebno pozdravivši novogodišnju lutriju Društva invalida Poreč kojoj će, kaže, zajedno sa dogradonačelnicima pridonijeti osobno kupnjom pedeset srećki.

-Te ćemo srećke pokloniti članovima Društva invalida uz nadu da će baš neke od njih biti dobitne, zaključio je Štifanić pozvavši građanke i građane da se uključe u lutriju, te im zaželjevši uspješnu i sretnu 2015. godinu, puno sreće zdravlja, osobnog i poslovnog uspjeha.

Božićni blagdani uz puno dobre glazbe

Osim spomenutih, najavljen je još čitav niz popratnih blagdanskih događanja za sve dobne skupine, poput prvog koncerta Puhačkog orkestra grada Poreča, obilježavanja obljetnice TUŠ Antona Štifanića, 19. Božićnog koncerta Umjetničke škole Poreč, 20. tradicionalnog koncerta gospela glazbenika iz SAD-a, božićnog koncerta Pjevačkog zbora Joakim Rakovac u crkvi Gospe od anđela, božićnog koncerta Big Banda, plesne predstave udruge MOT08 Lavov san i mnoge druge.

Dogradonačelnica Štifanić Dobrilović pozdravila je kontinuitet u osmišljavanju programa posvećenih djeci.

-Svake im se godine pridaje sve veća pažnja, pa želim zahvaliti vrtićima i udrugama koji su učinili sve da bi doista velik broj djece (svi vrtići, obje osnovne škole) sudjelovao u programu, rekla je dogradonačelnica izrazivši nadu da će svi biti zadovoljni poklonima oko kojih se organizator jako potrudio.

Istaknula je činjenicu da Poreč voli glazbu, što ćemo vidjeti i tijekom održavanja Porečke bajke u vidu lijepog i kreativnog poklona građanima - prvog koncerta Puhačkog orkestra kojeg čine nekadašnji učenici glazbene škole.

-Na tradicionalnom, sve posjećenijem božićnom koncertu imat ćemo priliku vidjeti najbolje iz osnovne glazbene škole, a svakako treba istaknuti i koncert Big banda, te dvadeseti po redu koncert gospela, rekla je dogradonačelnica pozvavši Porečane da popune kazališnu dvoranu jer su to događaji koje je šteta propustiti.

Još traju prijave za poklon paketiće djece koja ne pohađaju vrtiće

Kako ne postoji službena evidencija djece sa područja Poreča koja ne pohađaju vrtić, gradske su službe popis napravile tijekom godina, šaljući pozive građanima da se jave kako bi i njihova djeca na kućnu adresu dobila blagdansku pozivnicu Djeda Mraza da dođu po svoj paketić. Roditelji djece koja ne pohađaju vrtić, a rođena su između 1. travnja 2008. i 31. prosinca 2011. mogu se javiti telefonom u Upravni odjel za društvene djelatnosti  451-099 interni 121, ili osobno radi provjere da li se dijete nalazi na popisu za dobivanje paketića. Javiti se može radnim danom od 7 do 15 sati, te utorkom od 7 do 17 sati.