Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Gosti iz Srbije pozvani na Svjetsko prvenstvo u Poreč

U ponedjeljak, 24. studenog 2008. godine održana je prezentacija Poreča kao domaćina Svjetskom rukometnom prvenstvu koje će se održati u siječnju 2009. godine.

Ovo je treća po redu od prezentacija na kojima učestvuje grad Poreč zajedno sa Turističkom zajednicom u cilju što bolje promocije destinacije u zemljama čije rukometne ekipe igraju u Poreču.

Hotel Hayat Regency pokazao se na visini zadatka i ugostio beogradsku sportsku, novinarsku i turističku „kremu“, a nazočne su redom pozdravili veleposlanik RH Tonči Staničić, pomoćnik direktora ureda HTZ-a Milo Sršen, predstavnik HRS-a Siniša Ostoić te direktor ureda Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik.

Velenik je kroz uvodni govor zaželio svim gostima iz Srbije dobrodošlicu u Poreč te istaknuo kako je grad ispunio sve ciljeve i predradnje potrebne za normalno odvijanje Svjetskog rukometnog prvenstva. Posebno je istaknuo važnost nove dvorane te receptivnih kapaciteta koji su u potpunosti spremni za prihvat rukometnih ekipa, novinara te brojnih navijača. Osim toga izrazio je zadovoljstvo ostvarenim noćenjima sa tržišta Srbije u 2008. godini koja su povećana za čak 20% u odnosu na 2007. godinu.

Slijedio je promotivni film grada Poreča, a sudeći prema reakcijama nazočnih i u kasnijim razgovorima prezentacija je u potpunosti uspjela, a brojne delegacije rukometnih djelatnika, novinara i javnih osoba potvrdile su svoj dolazak u Poreč.

Uz Velenika prezentaciji su prisustvovali i predstavnik P. Lagune, Zlata Šabić, te Riviera Valamar, Zlatko Cetina.

Nakon prezentacije priređena je svečana večera uz prigodan zabavni program u kojem su sudjelovali klapa Ragusa te solisti splitke Opere.