Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Grad Poreč aplicirao 3 projekta kroz IPA-u

Povodom raspisivanja natječaja iz IPA-e, Hrvatska - Slovenija, Grad Poreč je sukreirao i podnio aplikaciju za tri projekta u kojima ima interesa. Radi se o slijedećim projektima:

1.REVITAS:

U sklopu velikog županijskog projekta REVITAS tražena su sredstva za opremanje Istarske sabornice. Osim opremanja, projektom je predviđen i info centar, kušaona tradicionalnih proizvoda istre, te razni eventi. Predviđeno je jedan djelatnik koji bi u infocentru u trajanju od 14 mjeseci radio puno radno vrijeme. Iz projekta planira se financirati i vanjski infokiosk koji bi osiguravao pristup informacijama i van radnog vremena Istarske sabornice. Nosioc ovog projekta je Miestna opčina Koper, a partneri Istarska županija, Grad Poreč, Grad Buzet, Grad Pazin, Općina Svetvinčenat, Grad Vodnjan i TZ istarske županije. Predviđena sredstva za Grad Poreč iz IPE su 450.000 kn

2.PARENZANA:

U sklopu Županijskog projekta Parenzana planirano je uključivanje Poreča kao krajnjeg cilja u realizaciju Parenzane. Projekt predviđa nekoliko evenata, sportskog - edukativnog karaktera te postavljanje City life sustava na javnoj površini, sa 7 bicikli za iznajmljivanje a ostalih 7 funkcionira kao parking. Bespovratna sredstva koja su zatražena za Grad Poreč iznose 165.000 kn.

3.WELLNESS ISTRA

Projektni cilj je integracija tipičnih proizvoda seoskih gospodarstava, kuhinje, prirodne i kulturne baštine i spa centara u turističku ponudu ekološke wellness destinacije Istra. Nosioc projekta je Opčina Piran, a partneri Grad Poreč, Turistica, Konzorcij vin Istre - Vinistra, Institut za poljuprivredu i turizam, Poreč. Ukupna vrijednost za Grad Poreč i institucije na području grada je 1.000.000 kn.

Str.sur za PPF i EU integracije

Ana Rickijević