Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Legende hrvatskog sporta u Poreču - cololino 005 Legende hrvatskog sporta u Poreču - cololino 007 Legende hrvatskog sporta u Poreču - cololino 007a Legende hrvatskog sporta u Poreču - cololino 007b Legende hrvatskog sporta u Poreču - cololino 007c Legende hrvatskog sporta u Poreču - cololino 007d Legende hrvatskog sporta u Poreču - cololino 007e Legende hrvatskog sporta u Poreču - cololino 007f Legende hrvatskog sporta u Poreču - cololino 007g Legende hrvatskog sporta u Poreču - cololino 008 Legende hrvatskog sporta u Poreču - cololino 008a Legende hrvatskog sporta u Poreču - cololino 008c Legende hrvatskog sporta u Poreču - cololino 009

Legende hrvatskog sporta u Poreču

Sportsko natjecanje učenika osnovnih škola Hrvatske, Čokolino višebojac, u organizaciji Sportskih novosti i Podravke održano je proteklog tjedna u Poreču.

U Poreču - svi na četiri kreću

„ Obišli smo 59 gradskih škola, vi ste najglasniji i najbolji“, pozdravio je učenike naše škole Roberto Anić, voditelj dječjeg sportskog natjecanja koje su organizirali Sportske novosti i Podravka te nose ime po najpoznatijem slatkom proizvodu ove tvornice - Čokolino višebojac.

Drugi voditelj Zlatko Škrinjan zagrijao je atmosferu najavljujući alfu i omegu Čokolino višebojca, kapetana Vatrenih Zvonimira Bobana. Pored posla kojim se profesionalno bavi kao predsjednik uprave Sportskih novosti i komentator na talijanskoj televiziji, profesor Boban je osmislio ovo natjecanje i omogućio djeci da se u svojim školama druže s legendama hrvatskoga sporta. Tako su učenici naše škole dobili priliku pozdraviti Ivana Ljubičića, kojega je voditelj najavio kao čovjeka koji nam je prije tri godine darovao tri najljepša dana u životu podsjećajući nas na hrvatsko osvajanje Davis cupa.

„ Na ovakve se pozive ne kaže ne, želim da zajedno uživamo u ovom prekrasnom danu“- pozvao je učenike i natjecatelje Ljubičić.

Jedna tribina nije dosta

Da je naša škola rado prihvatila ove sportske izazove, potvrdio je ravnatelj Edi Zarli naglasivši da su organizatori očekivali u dvorani jednu punu tribinu, a on je rekao: „Jedna neće biti dosta.“ I ne samo da su obje bile pune djece, nego su i majice bile crveno-bijele boje, a nisu izostali ni natpisi potpore natjecateljima: „ Marko, najbolji si!“, „ Sretno, Leo, 3.c „.

Pozivajući na sportsko natjecanje i fer borbu, ravnatelj je još rekao: „Zahvaljujem gostima koji su uzdigli ime naše domovine“.

Prije početka natjecanja gostima i gledateljima predstavile su se plesne grupe naše škole, a folklorna grupa učiteljice Marije Selar još jednom je oduševila svojim dobro uvježbanim izvornim istarskim plesom balun.

…za razred svoj

Natjecanje su počeli učenici viših razreda. Po tri najbolje plasirana učenika i učenice iz svakog razreda u školskom izbornom natjecanju dobila su priliku boriti se za svoj razred i svoju školu, a pobjednici će sudjelovati na finalnom natjecanju s ostalim pobjednicima školskih natjecanja iz cijele Hrvatske. Natjecatelji su morali pokazati vještinu u više disciplina: trčanje oko čuna, trčanje na stazi, košarka, rukomet, pucanje na gol i obrana, a asistirali su im dodavanjem lopte Boban i Ljubičić. Najmlađi su kao zečići skakali u vrećama, a proglašena je i najbolja maska.

U povlačenju konopca ekipa 5. i 8. razreda pojačana Ljubičićem, suprotstavila se ekipi 6. i 8. razreda za koju se borio Boban. Nakon dva izjednačenja, slavila je Ljubičićeva ekipa.

Natjecanje je pratio i rezultate precizno bilježio naš informatički centar ( čitaj: profesorica Tatjana Popović) te je neposredno nakon završene posljednje discipline voditelj proglasio pobjednike: Čokolinac Poreča je Oliver Sumić iz 5. f razreda. On će predstavljati našu školu u finalu, a ako i tamo pobijedi, organizatori će ga nagraditi odlaskom na sportski događaj koji sam izabere. Ne sumnjajući u svoje vještine, Oliver je odmah objavio svoj izbor, želi otići na Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se održati u Južnoafričkoj Republici. Nakon Olivera na pobjedničko postolje popela se Rene Šain koja je imala najbolji rezultat u konkurenciji djevojčica.

Marko pobijedio Bobana

Bilo je i disciplina izvan konkurencije u kojima su se našim vrhunskim športašima suprotstavili slučajno odabrani učenici iz publike.

„Nemamo teren i mrežu, ali imamo Ivana i loptu, tražimo najbolju rukometašicu. Pokazalo se da je to Tena Mataija. Nakon što je bila bolja od Ljubičića u pucanju penala, Ivan je objavio da smo otkrili Ivanu Balić. Slatke Podravkine proizvode Teni je prigodno uručila članica visoko plasiranog Rukometnog kluba Podravka iz Koprivnice.

U nogometnom dvoboju Zvonimira Bobana i našega Marka Matijevića , učenika 7. b razreda, poznati nogometaš nije uspio obraniti svoju mrežu, a i u pucanju penala sportska sreća bila je na Markovoj strani. Navijači su bodrili obojicu, a Marko je, osim Podravkinog slatkog paketa, dobio i voditeljev kompliment da sad može reći: Ja sam pobijedio Zvonimira Bobana.

Nevenka Mandić, prof.

Osnovna Škola Poreč