Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Župan Jakovčić obišao porečka gradilišta - p ugovor t5 Župan Jakovčić obišao porečka gradilišta - p ugovor t8 Župan Jakovčić obišao porečka gradilišta - p ugovor t9 Župan Jakovčić obišao porečka gradilišta - p ugovor t9a Župan Jakovčić obišao porečka gradilišta - p ugovor t9b Župan Jakovčić obišao porečka gradilišta - p ugovor t9c Župan Jakovčić obišao porečka gradilišta - p ugovor t9d Župan Jakovčić obišao porečka gradilišta - p ugovor t9e

Župan Jakovčić obišao porečka gradilišta

Usprkos lošim vremenskim uvjetima, župan Istarske županije Ivan Jakovčić sa županijskom je delegacijom proveo dan u Poreču. Obišao je gradilište nove sportske dvorane na Žatici, koja se otvara idućega petka, upoznao se s radovima na porečkoj zaobilaznici, te onima u poduzetničkoj zoni Buići-Žbandaj.

Župan Jakovčić je na prijemu u Maloj vijećnici koji je prethodio obilasku gradilišta, naglasio doprinos Istarske županije u rješavanju prostornih problema građana treće dobi, te istakao važnost otvaranja Dnevnog boravka za starije osobe nakon Pule, Labina i Pazina, sada i u Poreču.

Župan Ivan Jakovčić je s ravnateljicom Turističko-ugostiteljske škole Anton Štifanić Vesnom Baranašić i gradonačelnikom Edijem Štifanićem supotpisao sporazum kojim se prostor Galije, nekadašnjeg restorana-praktikuma škole, prenosi na Grad, koji će u zamjenu u školi izgraditi novi praktikum. Prostor Galije će biti pretvoren u Kub umirovljenika. Gradonačelnik Grada Poreča se zahvalio Županiji i školi što su uvidjeli važnost ovog projekta kako bi se zaokružile potrebe građana treće dobi.

Prijemu su prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća Eđidio Kodan, dogradonačelnica Nadia Štifanić - Dobrilović, članovi Poglavarstva Oreste Cossetto i Edo Kos, te pročelnica UO za društvene djelatnosti Vesna Kordić.

Nakon što je u sjedištu grada Poreča potpisao ugovor o dodjeli prostora za porečke umirovljenike, župan Ivan Jakovčić uputio se razgledati dinamičan razvoj grada, od kojeg županija mnogo očekuje. Grad Poreč daje jak ekonomski ton razvoju Istre, zaključio je župan Jakovčić. Dvoranu na Žatici, koja se otvara idućega petka, 21.studenoga u 13 sati, u povodu dana zaštitnika grada Sv.Maura, kada je najavljen i dolazak premijera Ive Sanadera obišli su župan Ivan Jakovčić, dožupani Valero Drandić i Sergio Bernich. Dvoranu u kojoj će se uskoro održati Svjetsko rukometno prvenstvo prisutnima je predstavio direktor TD Parentium, Alen Benković.

Dionica Červar - Stancija Portun izvodi se u ukupnoj dužini od cca 5,2 km s izgradnjom 3 kružna raskrižja. Prometnica je ukupne širine od 12,50 m odnosno izvodi se kolnik s dva vozna traka po 3,55 m, bankina i berma širine 1,5 m te jarak sa 1,2 m. Na cijeloj dionici oborinska voda prikuplja se sustavom otvorenih kanala i jaraka koji se odvode u najniže točke trase prema ispustu. Osvjetljenje prometnice je u potpunosti u skladu s postojećim europskim normama posebno vodeći računa o normama o svjetlosnom zagađenju.

Ukupna investicija sa PDV-om iznosi 40 milijuna kuna, ili 9 milijuna kuna po kilometru prometnice. Izgradnja Za sjevernu dionicu, ove županijske ceste, izdvojeno je 50 milijuna kuna. Valja napomenuti da se trenutno radi na južnom dijelu obilaznice dužine 4,5 kilometa. Pročelnik UO za komunalni sustav, Milan Laković je informirao prisutne o investiciji u gospodarskoj zoni Bujići - Žbandaj, a investicija je vrijedna 18.562.223 kune ( sa PDV-om ). Dovšetak radova je planiran u veljači 2009. godine. Zona Buići -Žbandaj prostire će se na 20 ha, i obuhvaća 30-ak parcela za koje vlada veliki interes.