Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Norvežani pozvani na Svjetsko prvenstvo u Poreč - norvezani t4 Norvežani pozvani na Svjetsko prvenstvo u Poreč - norvezani t5 Norvežani pozvani na Svjetsko prvenstvo u Poreč - norvezani t6

Norvežani pozvani na Svjetsko prvenstvo u Poreč

U svezi domaćinstva Hrvatske Svjetskom prvenstvu u rukometu, koje će se održati od 16.01.-01.02.2009. godine, TZG Poreča je posredstvom HTZ-a, Ministarstva turizma te Hrvatskog rukometnog saveza dobila priliku prezentacijom u norveškom gradu Oslo, 06.11.2008. godine, naglasiti sportsku i turističku ponudu grada Poreča.

 

Grad Poreč, koji se pokazao kao privlačno odrdište s imidžomsportaša i zavidnih sportskih ostvarenja, domaćin je skupine „D“ u kojoj igra ekipa Norveške pa smo smatrali dobrom prilikom povezati predstojeće Svjetsko rukometno prvenstvo sa turističkom ponudom za sezonu 2009.

Za tu smo priliku pripremili posebne informativne letke i mape, 2 promotivna CD-a, te poklone od lavande, a prezentacija je bila popraćena kratkim šest minutnim filmom. Svečanoj večeri prisustvovalo je 160 osoba iz kulturnog, novinarskog, turističkog i sportskog miljea, a prisutnima se sa nekoliko riječi obratio Hrvatski Ambasador Kraljevine Norveške gosp. Dobroslav Silobrčić. Nakon uvodnog govora pušten je kratki promotivni film o svakom gradu domaćinu Svjetskog rukometnog prvenstva.

Potom se uzvanicima obratio direktor ureda Hrvatske turističke zajednice gosp. Niko Bulić te istaknuo važnost ovog sportskog događaja za Republiku Hrvatsku i gradove domaćine, ali i za turizam općenito. Ispričao se u ime Hrvatskog rukometnog saveza koji tu večer nije imao svoje predstavnike.

Nakon gosp. Bulića, prisutnima se obratio direktor ureda Turističke zajednice grada Poreča, gosp. Nenad Velenik, a prezentacija je popraćena promotivnim filmom u kojem je prikazana sportska, turistička i gastronomska ponuda grada Poreča sa posebnim osvrtom na novu sportsku dvoranu te popratne sportske sadržaje. Gosp. Velenik je nakon prezentacije pozvao goste iz Norveške da posjete Poreč tijekom rukometnog prvenstva ali isto tako da budu naši gosti slijedeću turističku sezonu.

Sudeći po reakcijama prisutnih prezentacija je polučila očekivane rezultate, a promotivni materijal kojeg smo pripremili podijeljen je u cijelosti neposredno nakon prezentacije. U porečkoj delegaciji prisustvovao je i predstavnik Plave Lagune, gosp. Sergio Stojnić, te predstavnik Riviere Valamar, gosp. Zlatko Cetina.

U razgovorima sa novinarima te sa predstavnicima Norveškog rukometnog saveza u Poreč bi prema najavama u sijećnju 2009. godine trebalo stiči cca 500 norvežana.