Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Prijem za porečke jubilarce: Goran Prodan darivao krv 100, Tihomir Majcek i Milan Štifanić po 75 puta

Prijem za porečke jubilarce: Goran Prodan darivao krv 100, Tihomir Majcek i Milan Štifanić po 75 puta
Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, danas, 24. listopada 2019., u Maloj je vijećnici upriličen prijem za jubilarne darivatelje krvi s područja Grada Poreča – Parenzo. Tom prilikom gradonačelnik Loris Peršurić darivateljima jubilarcima Gradskog društva Crvenog križa Poreč dodijelio je prigodne plakete.

- Humana gesta davanja krvi je jedna od najhumanijih stvari koju čovjek može napraviti – dati dio sebe, tvar koju je nemoguće proizvesti i koja je nenadoknadiva. Posebno se divim vama jubilarcima, koji ste kroz svoj život odlučili na redovnoj bazi donirati krv, a pritom tako i brinuti o svome zdravlju. Ova plaketa  je samo simboličan znak, jer vam se nikada nećemo moći odužiti za sve što ste dali.  Jednako tako, želim pohvaliti činjenicu da broj davatelja krvi raste, što samo dokazuje da posao kojim se vi u Crvenom križu bavite kvalitetan, rekao je gradonačelnik.

Ravnateljica Gradskog društva Crveni križ Poreč, Vesna Janko Finderle rekla je kako u Poreču postoji 771 aktivan darivatelj krvi te 2743 pasivnih, a i jedini su u plusu što se tiče ostvarenja plana prikupljanja doza na razini županije. Posebno je naglasila važnost upoznavanja mladih s važnošću darivanja krvi, činom kojim se ne poklanja samo dragocjenu tekućinu, već i širi empatija i humanost.

- Ove je godine GDCK Poreč dosad organiziralo 11 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, na koje se odazvalo 805 osoba. Od toga je ostvareno 729 doza, dok je prvodavaoca ove godine bilo 35, rekla je ravnateljica, napomenuvši kako je njihova prisutnost u vrtićima i školama, te edukacija mladih jedan od glavnih faktora zašto se akcijama darivanja krvi redovito priključuju i mladi, s navršenih 18 godina starosti.

Zahvalnicu za 75 davanja krvi dobili su Tihomir Majcek i Milan Štifanić, dok je za jubilarno 100. davanje krvi zahvalnicu dobio Goran Prodan. Sutra darivatelji krvi u Domu obrtnika imaju svečanu sjednicu za 77 jubilaraca – muškarce sa 100 i više poklonjenih doza krvi, te žene sa 75.

IN ITALIANO...