Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Uređena dječja igrališta u Parku Matije Gupca te naseljima Garbina i Žbandaj

Uređena dječja igrališta u Parku Matije Gupca te naseljima Garbina i Žbandaj Uređena dječja igrališta u Parku Matije Gupca te naseljima Garbina i Žbandaj Uređena dječja igrališta u Parku Matije Gupca te naseljima Garbina i Žbandaj Uređena dječja igrališta u Parku Matije Gupca te naseljima Garbina i Žbandaj Uređena dječja igrališta u Parku Matije Gupca te naseljima Garbina i Žbandaj
Nova dječja igrališta postavljena su u naseljima Garbina, a proširena u Žbandaju i Parku Matije Gupca, pa su se ova igrališta pridružila brojnim porečkim naseljima u kojima je postavljeno preko 100 dječjih i polivalentnih igrališta, kako bi najmlađi sugrađani mogli sigurno i kvalitetno provoditi vrijeme za igru.

U naselju Garbina izgrađeno je novo dječje igralište na kojem su ugrađena kućica s toboganom, klackalica i dvostruka ljuljačka. Postojeće dječje igralište u naselju Žbandaj proširilo se s dodatna dva igrala i to ljuljačkom te ljuljalicom na opruzi. Jedna od želja građana bila je i proširenje postojećeg dječjeg igrališta u Parku Matije Gupca, koje je osim svakodnevne uporabe, posebno bitno za naše najmlađe tijekom Adventa koji se održava na toj lokaciji. Igralište je prošireno dvostrukom ljuljačkom (za veću i malu djecu), toboganom te ljuljalicom na opruzi. Dobavljena je i nova sjedalica – košara na postojećoj ljuljački jer je ista bila devastirana. U sklopu svakog postavljenog igrala, ugrađena je i gumena, antistresna podloga.

Radove je izvelo poduzeće Usluga Pakrac d.o.o, a investitor je Grad Poreč-Parenzo. Dodajmo kako je s više od stotinu igrališta, od kojih je tridesetak polivalentnih, Poreč jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj po broju i uređenosti igrališta za najmlađe sugrađane.