Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Porečki projekt za djecu i mlade – Moj izbor je zdrav život

Porečki projekt za djecu i mlade – Moj izbor je zdrav život Porečki projekt za djecu i mlade – Moj izbor je zdrav život
I ova školska/nastavna godina u porečkim školama započela je porečkim autorskim projektom Moj izbor je zdrav život. Projekt objedinjava cjelogodišnje aktivnosti, programe, projekte , kampanje kojima se u suradnji Zdravog grada Poreč, porečkih vrtića i škola usmjerava djecu i mlade na zdrave životne izbore koji ih štite od rizika za neprihvatljiva ponašanja tijekom odrastanja.

Radi se o osmišljenim preventivnim programima koje su osmislili porečki stručnjaci te ih godinama realiziraju kao porečke zaštitne nadstandarde za djecu i mlade u okviru gradskog programa „Zajedno protiv ovisnosti“ kojeg koordinira Zdravi grad.

Na početku nove nastavne/školske godine 2019./2020. u Poreču je projekt Moj izbor je zdrav život uobičajeno započeo podjelom školskog rasporeda kojeg je na poklon dobilo svako dijete u porečkim osnovnim školama, OŠ Poreč, OŠ Finida i OŠ. B. Parentin, odnosno ukupno 1200 djece. Šaren i veseo školski raspored djeci je zanimljiv, a porukom Moj izbor je zdrav život tijekom čitave nastavne godine podsjeća djecu na značaj zdravih životnih izbora te ih navodi na to da zdrav izbor bude i njihov životni izbor.  

Djeca i mladi rasporede koriste dnevno, a ovaj raspored kojeg tiska Zdravi grad Poreč na svojoj poleđini sadrži školski kalendar sa svim radnim i neradnim danima (praznicima) tijekom školske/nastavne godine i vrlo je praktičan za upotrebu tijekom godine kako djeci tako i roditeljima. Raspored sati sadrži istaknut porečki slogan Moj izbor je zdrav život koji neprestano tijekom godine upućuje suptilnu poruku djeci i mladima da ZDRAV ŽIVOT odaberu kao svoj životni izbor. Ovim rasporedom djecu se dnevno senzibilizira porukom koja upućuje na važnost zdravih izbora tijekom odrastanja, a ista je samo uvod u programe usmjerene zdravom životu koji se realiziraju tijekom čitave godine. Tako su raspored sati i poruka Moj izbor je zdrav život samo jedna mala karika u lancu cjelogodišnjih preventivnih aktivnosti koje se u suradnji Zdravog grada Poreč i porečkih osnovnih i srednjih škola realiziraju u odnosu na svu porečku djecu. 

Raspored sa sloganom Moj izbor je zdrav život ujedno predstavlja uvod u bogat program Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji slijedi krajem godine, a usmjeren je zdravom rastu djece i mladih Poreča. Izradu rasporeda i koordinaciju projekta Moj izbor je zdrav život za porečke osnovne škole u suradnji sa Zdravim gradom vodi porečka psihologinja Gordana Vorkapić Jugovac.