Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Svečano otvorene nove prostorije udruge USB

Svečano otvorene nove prostorije udruge USB Svečano otvorene nove prostorije udruge USB Svečano otvorene nove prostorije udruge USB Svečano otvorene nove prostorije udruge USB Svečano otvorene nove prostorije udruge USB Svečano otvorene nove prostorije udruge USB Svečano otvorene nove prostorije udruge USB
Porečka udruga Urbana subkulturna baza (USB) svečano je danas otvorila svoje nove prostorije na adresi Mate Vlašića 39, čime je riješeno pitanje smještaja ove udruge. Financiranje prostora u iznosu od 120 tisuća kuna godišnje u potpunosti snosi Grad Poreč-Parenzo, koji je i odmah pružio pomoć udruzi, nakon što je vlasnik privatnih prostora Allegheny Financials odlučio stari remont zatvoriti i korisnicima otkazati korištenje najviše zbog sigurnosnih razloga.

Tijekom dva mjeseca zajedničke suradnje i potrage za prostorom, prostor veličine 421m²  je pronađen, vrijednim donacijama uređen te je od danas i počeo s radom.

- Od srca se zahvaljujem svima – djeci, roditeljima, plesačima, trenerima, što ćete s nama nastaviti u novom prostoru i na novoj adresi stvarati USB priču koju stvaramo već 13 godina. Na kraju, zahvaljujem se gradonačelniku Poreča Lorisu Peršuriću i Gradu koji prepoznaju našu kvalitetu i koji su nas odlučili podržati. Ovo smo zajednički postigli., rekla je predsjednica Udruge Ivana Domazet.

Gradonačelnik je naglasio kako su s udrugom, odmah po novonastaloj situaciji, krenuli u rješavanje tog izazova. – Porastom broja djece, naši su se prioriteti okrenuli ka izgradnji vrtića, škola i dvorana, svega onoga što je potrebno za kvalitetno odrastanje mladih. Veliki dio toga je i rad ovakvih udruga., rekao je Peršurić dodavši kako su se tijekom pronalaženja rješenja u kuloarima pojavile razne poluinformacije. – Mi u Poreču nismo nikad imali naviku obilježavati polaganja kamena temeljca, već se u Poreču slikamo tek na kraju, jer sve što počnemo trudimo se i dovršiti. Takav je slučaj i s pronalaskom prostora za udrugu USB. Želim vam puno lijepih trenutaka u novim, puno kvalitetnijim i uređenijim prostorima, zaključio je Peršurić.

- Ples me ispunjuje i usrećuje i da nema plesa vjerojatno ne bih imala toliko prijatelja i toliko ljudi koje volim i koji vole mene, rekla je dvanaestogodišnja plesačica Lana Brčić. – Iako mi je bilo teško nakon toliko godina napustiti prostore staroga remonta, veselim se novim druženjima u novim prostorima i zahvaljujem u ime cijele USB obitelji.

Koliko ovo znači ne samo za djecu, već za cijele obitelji potvrdile su i dvije majke – Petra Tončić i Marina Čanić, koje su obje naglasile veliku formativnu ulogu udruge tijekom odrastanja njihove djece.

 –Treneri našu djecu ne uče samo plesati, već ona s njima odrastaju. Oni na njih prenose prave životne vrijednosti, a naša djeca s ponosom predstavljaju boje svoga grada gdje god da idu. Važno je za jednu sredinu imati mlade, zdrave ljude koji će je dalje razvijati. Kad se zajedno udružimo i kada nešto želimo – možemo sve, jer smo zajedno jači., zaključile su majke za početak nove avanture ove porečke udruge koja okuplja čak 280 plesača.

Iz USB-a se zahvaljuju svim donatorima te se nadaju da nisu nekoga izostavili:

Plima d.o.o.

Altum d.o.o.

Sandi Zrnić

Bonić gradnja

Elektrometal

Gubić interijeri

Propaganda

Bravarija Filipović

Terra Solum d.o.o.

Groplast d.o.o.

Plan Terra d.o.o.

Volonteri

Luka Pečarić

Asmir Ružić

Balki pitur

Tomo pitur

Serđo stolar

Barba Armando vatrogasac

Dean i Enio električari

Barba Franc i barba Branko

Barba Jovica

Financijska potpora

Mak vrtovi

Trg.obrt Prestige

Taxi obrt Legović

Velox

Uslužni obrt Istranautika

T.S. Ljuštuna prom

G.P. Service d.o.o.

Milena d.o.o.

Solaria Domus

Dr.med.dent. Jelena Filipović Zrnić

Konoba Kod Luce

Sigra

IN ITALIANO...