Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

430 kostimiranih učesnika na Giostri

U utorak je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen detaljni program ovogodišnjeg povijesnog festivala Giostre koji će se održati od 11 do 13 rujna.

Direktor TZ Grada Poreča, Nenad Velelenik, je na samom početku konferencije istakao kako se manifestacija izdigla iznad drugih po originalnosti i specifičnosti programa koji nudi. Tijekom godine se nebrojeno puta dogodilo da gosti pitaju za tremin održavanja Giostre kako bi svoje godišnje odmore prilagodili ovoj kostimiranoj priredbi i doživjeli čarobnu atmosferu u gradu.

Prošlogodišnja Giostra je prošla u najboljem redu, a na dobrom smo putu da takva bude i druga edicija povijesnog festivala, kazao je Franko Štiković, direktor tvtrke Studio 053. Kroz neko vrijeme ćemo zasigurno od Giostre napraviti pravi spektakl i priredbu na zavidnoj razini, zaključio je. Ravnateljica Zavičajnog Muzeja Elena Uljančić-Vekić izvijestila je predstavnike medija kako Muzej planira izdati priručnik koji bi obrađivao sve detalje vezane za konjičke utrke. Gradski vijećnik Damir Miloš je kazao kako se Povijesni Festival temelji na činjenicama i organizatori se oko svega konzultiraju sa Zavičajnim muzejom Poreštine. Gotovo 20 kostimiranih grupa - udruga sa svojim programima će nastupiti i to iz 5 država: Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske i Italije. Konferenciji za tisak je prisustvovala i dogradonačelnica Grada Poreča Nadia Štifanić Dobrilović.