Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Prvi dio aktualnog vijećničkog sata

Aktualni vijećnički sat započeo je informacijom koju je iznio gradonačelnik Edi Štifanić o slučaju „Bijeli san“. -Mediji su o tome puno pisali, izdavana su priopćenja, o tome su se očitovale i stranke i nezavisne liste. Bilo je i puno telefonskih poziva građana, ugostitelja, novinara, pisanja po društvenim mrežama.

-Najprije smo kontaktirali dr. Lučeva u KBC Sušak koji je brinuo o zdravstvenom stanju gospodina Rollemana. On nas je na neki način ohrabrio rekavši kako ozljede nisu bile opasne po život. Kontaktirali smo i obitelj Rolleman koja je ljetovala u jednom turističkom naselju u Rovinju, ali u razgovoru sa osobljem na recepciji rečeno nam je kako je obitelj napustila Hrvatsku. Htjeli smo im izraziti žaljenje zbog događaja i pokriti im u suradnji sa Turističkom zajednicom troškove ljetovanja, te ih pozvati da iduće godine sedam dana borave u objektu na području grada Poreča kojeg izaberu. Budući ih nismo pronašli, direktor TZ poslao im je pismo isprike te ih pozvao da iduće godine u našem gradu ljetuju besplatno, na trošak TZ ili Grada, rekao je gradonačelnik.

Izmjena pravilnika o korištenju javnih površina
Štifanić je vijećnike informirao i o izmjenama Pravilnika o korištenju javnih površina koji do sada nije omogućavao raskid ugovora o najmu niti sankcioniranje najmoprimca u sličnim slučajevima. Terasu se najmoprimcu moglo oduzeti u nekoliko slučajeva (uzastopno kršenje odredbi pravilnika, neredovito plaćanje ili nelegalno proširivanje javne površine odnosno vrijeđanje, omalovažavanje ili prijetnje službenim osobama). -Danas smo taj akt izmijenili i ubuduće ćemo ovakve postupke sankcionirati, rekao je Štifanić, a na naš upit odgovorio kako novu odredbu nije moguće provoditi retroaktivno. -Grad će poduzeti sve da se razmotri mogućnost da se terasa barem na neko vrijeme oduzme ugostiteljskom objektu, a razmišljamo i o tužbi zbog narušavanja turističkog imagea našega grada. Drago mi je da su se među prvima reakcijom javili pripadnici albanske nacionalne manjine i ugostitelji koji su osudili taj čin pojedinca kojeg ne treba vezati uz određenu nacionalnu manjinu. -Trebamo živjeti zajedno, a ne jedni pored drugih, rekao je Štifanić.

Ubrzo će biti objavljeni i drugi dio aktualnog vijećničkog sata.