Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Održana edukacija na temu ''EU programi i ostali izvori financiranja projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije''

Prošlog tjedna je u Velikoj vijećnici gradske uprave, u organizaciji Grada Poreča-Parenzo i gradskog trgovačkog društva Parentium d.o.o. održana edukacija na temu ''EU programi i ostali izvori financiranja projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije''.

Riječ je o jednoj u nizu serije edukacija koje Grad Poreč-Parenzo organizira za gospodarstvenike tijekom godine, te prvoj u nizu planiranih tematskih edukacija koje Grad i gradska tvrtka Parentium d.o.o. organiziraju na temu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Predavači među kojim su bili Irena Dubravec, voditeljica službe za analizu provedbe mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora pri Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Alan Kečkeš, nacionalna osoba za kontakt po pitanju sigurne, čiste i učinkovite energije pri Agenciji za mobilnost i programe Europske Unije i Andrea Vugrinović, stručna konzultantica po pitanju programa Europske Unije prisutnima su predstavili konkretne i detaljne informacije o mogućnostima financiranja projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, godišnjem programu raspisivanja javnih poziva i natječaja u 2014. godini od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te mogućnostima u sklopu EU programa OBZOR 2020.  

Svjesni činjenice da se znanje dijeljenjem množi, ovim putem se zahvaljujemo svim sudionicima radionice koji su izdvojili svoje dragocjeno vrijeme kako bi se pripremili za bolje iskorištavanje postojećih i što bolju pripremljenost za buduće programe financiranja, te što učinkovitiju distribuciju informacija po pitanju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.  

Materijali s edukacije nalaze se u nastavku.  

Dodatni materijali:

Prezentacije:

- FZOEU: Irena Dubravec -  Poticanje EnU i OIE

- AMEPU: Alan Keckes - Obzor 2020, mogućnosti u području energije

- Andrea Vugrinovic - EU programi i ostali izvori financiranja EE i OIE privatni sektor