Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Osnovna škola Poreč – otvorenje vrta, podizanje Eko zastave i podjela nagrada i priznanja povodom Dana škole

Osnovna škola Poreč – otvorenje vrta, podizanje Eko zastave i podjela nagrada i priznanja povodom Dana škole

Osnovna škola Poreč – otvorenje vrta, podizanje Eko zastave i podjela nagrada i priznanja povodom Dana škole Osnovna škola Poreč – otvorenje vrta, podizanje Eko zastave i podjela nagrada i priznanja povodom Dana škole Osnovna škola Poreč – otvorenje vrta, podizanje Eko zastave i podjela nagrada i priznanja povodom Dana škole Osnovna škola Poreč – otvorenje vrta, podizanje Eko zastave i podjela nagrada i priznanja povodom Dana škole Osnovna škola Poreč – otvorenje vrta, podizanje Eko zastave i podjela nagrada i priznanja povodom Dana škole
Osnovna škola Poreč obilježila je danas, 14.06.2019. Dan škole, u posebno svečanoj atmosferi – osim što je bio zadnji dan nastave, bilo je to ujedno i prvo obilježavanje na kraju školske godine u jednosmjenskom radu. Obilježavanje je počelo otvorenjem školskog vrta, aktivnosti koju je potaknulo Ministarstvo poljoprivrede zajedno s Ministarstvom odgoja i obrazovanja kroz projekt Školska shema.

 

- Ciljevi projekta Školska shema odlično su se uklopili u viziju i misiju naše škole te u dugogodišnji plan i program kojeg realiziramo kroz više različitih projekata s jedinstvenim ciljem zdravog odrastanja, a provodimo ih u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije i Zdravim gradom Poreč. To su projekti prevencija rizičnog ponašanja, projekti osposobljavanja djece za zdrave životne izbore te usvajanje socijalnih i drugih vještina važnih za život , rekla je Nadija Kos, ravnateljica Osnovne škole Poreč na inauguraciji vrta.

 

Gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić, čestitao je svim učenicima i njihovim učiteljima i mentorima uspjehe na kraju još jedne školske godine, pohvalio zanimljiv projekt vrta škole i zaželio svima ugodne predstojeće praznike. I službeno otvorenje vrta škole gradonačelnik je obilježio posadivši zajedno s učenicima sadnicu mandarine.

 

Materijal za vrt dalo je Ministarstvo poljoprivrede: ručni alat, gnojivo, sjeme povrća i 38 sadnica raznih voćaka koje su učenici posadili uz ogradu travnjaka nižih razreda i s druge strane škole. Tu je maslinik sa, za sada, petnaestak stabala maslina čija je sadnja započela prije desetak godina i koje su učenici produženog boravka zimus obrali i proizveli prve četiri litre ulja. Pored tih stabala zasađeno je još pet stabala iz donacije Ministarstva poljoprivrede, pet iz vlastitih sredstava, a jedno stablo posadili su učenici i roditelji 6.c razreda. Bočicu „svog“ maslinovog ulja i maketu barke učenici su ovom prilikom darovali gradonačelniku. Stručnu pomoć u realizaciji projekta vrta osnovcima pružile su profesorice Srednje škole Mate Balota, Orijeta Milovan i Margita Žiković čiji su učenici u sklopu praktične nastave maslinarstva obrezali i tretirali masline. Djelatnice Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, Mirela Uzelac i Barbara Sladonja održale su radionice za učenike četvrtog razreda koji su sadili mediteransko bilje. Predstavnici Ministarstva za poljoprivredu iz ureda u Buzetu i Pazinu održali su predavanja za učenike.

 

Osim ovoga, OŠ Poreč imat će još jedan školski vrt i to u okolišu nove Područne škole Žbandaj. U tijeku su pripreme terena i nabava sustava za zalijevanje.

 

Bila je ovo prigoda da se istakne i kako je OŠ Poreč po drugi put dobila status Eko-škole. Voditeljica je projekta Eko škole je učiteljica Kristina Kostadinović, ujedno i voditeljica Školske zadruge i voditeljica Eko grupe, te učenici-polaznici Eko-grupe podignuli su zelenu zastavu ispred ulaza u školu.

 

Završna svečanost bila je i prilika da se škola oprosti od učenika osmih razreda koji završavaju osnovno školovanje. Nagrađeno je 13 učenika osmih razreda nagradom Zlatno pero za odličan uspjeh tijekom svih osam godina školovanja. Troje učenika nagrađeno je posebnom nagradom Grada Poreča-Parenzo za uspjeh 5,0 postignut kroz cijelo školovanje. Učenici koji su ostvarili jedno od prva tri mjesta na Županijskim i Državnim razinama natjecanja nagrađeni su knjigom te plaketom ili medaljom. Na svečanoj dodjeli nagrada kao gosti nastupile su učenice Umjetničke škole Poreč, te solisti OŠ Poreč.