Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Novi parking u Grožnjanskoj, pješačke površine u naseljima Špadići i Čimižin, te obnova tabela s nazivima ulica

Novi parking u Grožnjanskoj, pješačke površine u naseljima Špadići i Čimižin, te obnova tabela s nazivima ulica

Novi parking u Grožnjanskoj, pješačke površine u naseljima Špadići i Čimižin, te obnova tabela s nazivima ulica Novi parking u Grožnjanskoj, pješačke površine u naseljima Špadići i Čimižin, te obnova tabela s nazivima ulica Novi parking u Grožnjanskoj, pješačke površine u naseljima Špadići i Čimižin, te obnova tabela s nazivima ulica Novi parking u Grožnjanskoj, pješačke površine u naseljima Špadići i Čimižin, te obnova tabela s nazivima ulica Novi parking u Grožnjanskoj, pješačke površine u naseljima Špadići i Čimižin, te obnova tabela s nazivima ulica Novi parking u Grožnjanskoj, pješačke površine u naseljima Špadići i Čimižin, te obnova tabela s nazivima ulica Novi parking u Grožnjanskoj, pješačke površine u naseljima Špadići i Čimižin, te obnova tabela s nazivima ulica Novi parking u Grožnjanskoj, pješačke površine u naseljima Špadići i Čimižin, te obnova tabela s nazivima ulica
Grad Poreč-Parenzo nastavlja ulaganja u komunalnu infrastrukturu, te se ovih dana nastavlja uređenje i asfaltiranje nogostupa i parkirališnih površina, a u tijeku je i zamjena dotrajalih tabela s imenima ulica novima. Novo parkiralište ovih je dana dobila Grožnjanska ulica u naselju Vranići, gdje je napravljeno 20 novih parkirnih mjesta na površini od oko 570 metara kvadratnih. Uz parking napravljeno je i 80 metara pješačkih površina, odnosno nogostupa, što će olakšati kretanje svim pješacima, posebno školarcima do autobusne stanice.

 

U tijeku su i radovi na uređenju nogostupa u naselju Špadići, u Hvarskoj ulici u dužini od oko 210 metara i susjednoj Brionskoj ulici u dužini od oko 160 metara. U sklopu radova uredit će se tri nova pješačka prijelaza, prilagoditi rampe za osobe smanjene pokretljivosti, te postavi mjere za smirenje prometa. Pješačka komunikacija uređuje se i na spoju Vrsarske i Kaštelirske ulice u naselju Čimižin koje će se spojiti novim nogostupom u dužini od tridesetak metara.

 

Sve radove izvodi poduzeće Cesta d.o.o. Pula u sklopu izvođenja asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i putova u 2018. i 2019. godini, a investitor je Grad Poreč-Parenzo.

 

Ovih dana u tijeku je i zamjena postojećih uličnih tabela sa novima, budući da su postavljanje prije petnaestak godina, te je potrebna sanacija i obnova istih. Tabele se zamjenjuju u naseljima Veli Maj, Mali Maj i Materada, a uslijedit će i zamjene u naseljima Špadići, Vranići, Gulići i Kukci. Radove izvodi tvrtka Beato Signal d.o.o. Plovanija u sklopu godišnjeg ugovora o odražavanju signalizacije.

IN  ITALIANO...