Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Potpisan ugovor: hrvatski rukomet ponovno se vratio u Poreč

Potpisan ugovor: hrvatski rukomet ponovno se vratio u Poreč Potpisan ugovor: hrvatski rukomet ponovno se vratio u Poreč Potpisan ugovor: hrvatski rukomet ponovno se vratio u Poreč
U prostorijama Male gradske Grada Poreča-Parenzo u nedjelju, 19. svibnja 2019. svečano je potpisan jednogodišnji ugovor o suradnji Grada Poreča-Parenzo i Hrvatskog rukometnog saveza(HRS). Ugovor su na obostrano zadovoljstvo potpisali gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Svoj entuzijazam za budućnost s dogovorenom suradnjom nije krio gradonačelnik Loris Peršurić:

- Poreč nije samo na papiru grad sporta. Poreč i Porečani žive sport svaki dan, a rukomet u svemu tome igra veliku ulogu. Upravo zahvaljujući rukometu imamo dvoranu Žatika i brojna natjecanja i sajmove kojima je domaćin.  Ali posebno moram istaknuti svjetsko i europsko prvenstvo u rukometu. Nakon tih prvenstva, naša vrlo uspješna suradnja s HRS-om se dodatno ojačala jer se hrvatska rukometna reprezentacija vratila na pripreme u Poreč. Nakon nje, ove se godine vratio i klupski rukomet, i generacije mladih rukometašica i rukometaša, treneri...to smo htjeli podržati i zato danas i službeno potpisujemo ugovor o rukometu u Poreču. Vjerujem da će HRS i u budućnosti birati Poreč kao jednog od svojih gradova domaćina jer im sigurno ništa ne nedostaje - od infrastrukture, dobre organizacije, odličnog smještaja., rekao je Peršurić.

U ime HRS-a, predsjednik Tomislav Grahovac je istaknuo:

- Prije svega, mi smo počeli s Festivalom rukometa u Poreču i nakon što smo bili neko vrijeme u Umagu kojem ovim putem još jednom zahvaljujem, odlučili smo se vratiti u Poreč. Poreč zadovoljava apsolutno sve kriterije koji trebaju jednom sportskom savezu kao što je HRS. Poreč je možda i grad s najrazvijenijom i najjačom sportskom infrastrukturom u Hrvatskoj., rekao je Grahovac.

Nadalje, predsjednik je naglasio i što sve obuhvaća novopotpisana suradnja:

-Tu će biti naše najjače selekcije koje će imati porečku bazu za pripreme za velika natjecanja, zatim događanja kao što je Festival rukometa, u lipnju igramo kvalifikacijsku utakmicu protiv Belgije, zatim HEP Croatia Cup i niz takvih sličnih pripremnih turnira će se više manje održavati u Poreču. Vrlo rado dolazimo Poreč na pripreme i moram se pohvaliti da smo nakon priprema u Poreču često kući dolazili s najsjajnijim odličjima. I nadam se da će takva suradnja biti i u budućnosti., zaključio je.

S trenutno središnjim događajem u Poreču, Festivalom rukometa, izrazito su zadovoljni i gradonačelnik i predsjednik HRS-a. Gradonačelnik je zadovoljan i u ime grada Poreča i u ime Turističke zajednice. Pogotovo zato što su u Poreču svi uzrasti, djevojčice, dječaci, treneri, suci, dakle veliko okupljanje i veliki broj ljudi, a Grahovac dodao kako je kroz proteklih tjedan dana kroz Poreč prošlo oko dvije tisuće ljudi, što treneri, mlađe dobne skupine, završnica ženskog i muškog Kupa. - Mislim da se mi kao savez možemo pohvaliti da niti jedan sport nema ovakvu manifestacija kao što je Festival hrvatskog rukometa i jako smo ponosni na što smo napravili.