Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Gradonačelnik otvorio poučnu stazu u šumi sv.Marko u Poreču

Gradonačelnik otvorio poučnu stazu u šumi sv.Marko u Poreču Gradonačelnik otvorio poučnu stazu u šumi sv.Marko u Poreču Gradonačelnik otvorio poučnu stazu u šumi sv.Marko u Poreču Gradonačelnik otvorio poučnu stazu u šumi sv.Marko u Poreču
Institut za poljoprivredu i turizam Poreč drugu se godinu zaredom uključio u manifestaciju “Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske“ koja se u cijeloj Hrvatskoj organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva poljoprivrede i Državnog zavoda za zaštitu prirode.

Institut je i ovoga puta u suradnji s brojnim institucijama pripremio prigodni program koji je jučer započeo svečanim otvaranjem poučne staze u šumi sv. Marko u Poreču (između Instituta i Srednje škole Mate Balote, Ulica Karla Huguesa).

Stazu je otvorio gradonačelnik Edi Štifanić kazavši kako vjeruje da će ona postati mjesto istinskih ljubitelja prirode. Sadržaj staze i uređenje šume realizirali su Institut za poljoprivredu i turizam u suradnji s Gradom Porečom, Zdravim Gradom Poreč, Turističkom zajednicom grada Poreča, Hrvatskim šumama d.o.o., Uslugom Poreč d.o.o., Zavičajnim muzejom Poreštine i JU Natura Histrica. Dio programa bio je posvećen najmlađima. Raspisan je i natječaj za najbolji likovni rad na temu „Čarobni vrt“ za porečke vrtiće. Na natječaj je pristiglo ukupno 15 grupnih likovnih radova iz više vrtića. Radovi će tijekom trajanja manifestacije biti izloženi u prizemlju Zavičajnog muzeja Poreštine od ponedjeljka (12.5.) do petka (16.5) od 10-13h. Vjerujemo da će svi građani koristiti pogodnosti zdravog, uređenog i čistog šumskog okoliša u centru grada.

Sva događanja tijekom „Tjedna“ su besplatna.

U privitku vam donosimo Program 4. Tjedna botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske Poreč.

Dodatni materijali