Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Dobrom komunikacijom do zajedničkih rješenja - pical 01 Dobrom komunikacijom do zajedničkih rješenja - pical 02 Dobrom komunikacijom do zajedničkih rješenja - pical 03

Dobrom komunikacijom do zajedničkih rješenja

Nakon što su početkom veljače zajednički održali sastanak u Maloj vijećnici Grada Poreča – Parenzo na temu „Pical bez ograda“, na inicijativu gradonačelnika Grada Poreča – Parenzo, ponovo su se sastali predsjednik uprave Riviera Adrie Edi Černjul, gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Edi Štifanić i predstavnice OKUP-a,  koji je nedavno pokrenuo on-line peticiju „Pical bez ograda“ koju je do danas potpisalo 1052 ljudi.

Prijedlozi koje su imale predstavnice OKUP-a za područje Picala sagledani su i raspravljeni od strane Riviera Adrie  i Grada te su im u obilasku Picala i prezentirani. Sve tri strane složile su se da se u pješačkoj zoni označi biciklistička staza, a rekonstruirat će se javna rasvjeta u ekološki prihvatljivu.

Također, dogovoreno je uklanjanje željeznih portuna na dva prilaza (4) (6) gdje će se postaviti pomični stupovi/lukovi u svrhu regulacije prometa, a koji će omogućiti slobodniji pristup pješacima, osobama s invaliditetom, roditeljima s djecom u kolicima. Ostat će željezni portun na sjevernom prilazu te kod gospodarskog objekta podno hotela Pical (2) (5).
Zelena ograda na istom sjevernom prilazu uklonit će se kad naraste živica (1).

Dogovoreno je da se uklone i dva stupa na stepenicama ispod hotela Pical koje vode prema plaži i postavi se rukohvat za sigurnije korištenje stepeništa (3).Uklonit će se svi stupići na plaži te postaviti geodetske oznake za označavanje teritorija (7). Uklonit će se 3 stupića koja su otežavala pristup pješačkom stazom kod teniskih terena (8).
Prijedlog uređenja utabanog puteljka na južnom prilazu Picalu (kod teniskih terena ispod hotela Zagreb) uzet će se u obzir prilikom uređenja parka u narednim godinama. Trenutno isti ostaje izvan uporabe (9).

Sve dogovorene izmjene izvršit će se najkasnije do kraja travnja 2014. godine. Sastanak je zaključen kao još jedan primjer da se dobrom komunikacijom i suradnjom građana i građanki s javnim i privatnim sektorom može pronaći rješenje na dobrobit svih sudionika lokalne turističke zajednice.

U prilogu je satelitski prikaz Picala sa označenim promjenama koje odgovaraju brojevima u tekstu.

Dodatni materijali