Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Gradonačelnik Štifanić: Ovo je povijesni dan za grad Poreč - skole 01 Gradonačelnik Štifanić: Ovo je povijesni dan za grad Poreč - skole 02 Gradonačelnik Štifanić: Ovo je povijesni dan za grad Poreč - skole 03 Gradonačelnik Štifanić: Ovo je povijesni dan za grad Poreč - skole 04

Gradonačelnik Štifanić: Ovo je povijesni dan za grad Poreč

„Ovo je povijesni dan za naš grad, rekao je danas gradonačelnik Edi Štifanić u izjavi za medije nakon što je u sjedištu Istarske županije, zajedno sa ministrom znanosti, obrazovanja i sporta RH Željkom Jovanovićem, gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, gradonačelnikom Buja Edijem Andreašićem, predsjednikom Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Josipom Borakom, ravnateljicom OŠ Mate Balota Buje Rosanom Jović i ravnateljicom Medicinske škole Pula Gordanom Ćoso potpisao Sporazume za izgradnju dvije nove škole u Poreču, a to su škola Finida i Žbandaj po principu javno – privatno partnerstvo.

Osim u Poreču, nove škole izgradit će se još u Puli i u Bujama. Vrijednost projekta iznosi 164 milijuna kuna.  

„Danas smo otvorili povijesnu stranicu na području obrazovanja u Istarskoj županiji. Gradnjom četiri novih škola po principu javno-privatnog partnerstva profitirat će ne samo učitelji, učenici i njihovi roditelji, već i šira zajednica. Od 01. rujna 2016. godine učenici će krenuti u nove škole izgrađene po europskim standardima“, rekao je istarski župan Valter Flego na današnjem potpisivanju „Sporazuma o realizaciji projekta javno-privatnog partnerstva Istarska županija i Grad Poreč - škole“ i „Sporazuma o osnivanju prava građenja u svrhu realizaciji projekta javno-privatnog partnerstva „Istarska županija i Grad Poreč - škole“.  

Ministar Jovanović složio se da se radi o povijesnoj prilici koja će učiniti obrazovanje dostupno svima po jednakim uvjetima. „Vlada je svojom odlukom omogućila javno-privatno partnerstvo, koje se pokazalo 13,5% povoljnijim od ostalih modela te je osigurala 55% sredstava, a sada je potez na gradovima i županijama. Župan Flego i prisutni gradonačelnici pokazali su da im je obrazovanje na prvom mjestu što će dugoročno osigurati bolje uvjete života u Istri, a znamo da ona već ima standard kojem mnogi u državi teže“, zaključio je ministar Jovanović.