Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Uredi podatke

U osnovnoj školi Poreč održana dva informativno-edukativna školska sata ''Misli na sutra''

U osnovnoj školi Poreč održana dva informativno-edukativna školska sata ''Misli na sutra'' U osnovnoj školi Poreč održana dva informativno-edukativna školska sata ''Misli na sutra'' U osnovnoj školi Poreč održana dva informativno-edukativna školska sata ''Misli na sutra'' U osnovnoj školi Poreč održana dva informativno-edukativna školska sata ''Misli na sutra'' U osnovnoj školi Poreč održana dva informativno-edukativna školska sata ''Misli na sutra''

Uoči održavanja Dječjeg tjedna, Grad Poreč-Parenzo je, u suradnji sa UNDP-om, organizirao održavanje informativno-edukativnih školskih satova u trajanju od 45 minuta, pod nazivom ''Misli na sutra'' za djecu trećih razreda Osnovne škole Poreč. Održane su dvije radionice s početkom u 10:30 i 13:30 sati, na kojima je educirano stotinjak djece, a  najavljena je i skora edukacija za učenike trećih razreda svih područnih škola.

U sklopu info-edu sata ‘’Misli na sutra’’, učenicima je prikazan istoimeni 10-minutni edukativni animirani film o načinima korištenja energije, koji za cilj ima poticanje pozitivnog i odgovornog ponašanja prilikom svakodnevne uporabe iste. Sadržaj filma upućuje na promišljanje uobičajenih, svakodnevnih, postupaka, te sugerira promjene u ponašanju u svakodnevnim situacijama, od isključivanja rasvjete i nepotrebno uključenih uređaja pa sve do načina korištenja transporta.

Cilj radionice je podići razinu svijesti učenika o nužnosti učinkovitog korištenja energije i održivog upravljanja resursima u svrhu zaštite okoliša. Stoga je nakon projekcije filma, s učenicima održana diskusija o poukama filma i načinima uštede energije te su detaljno pojašnjene sugestije o primjeni EE mjera u kućanstvima.

Radionicu je održala predstavnica UNDP-a Anja Kolacio uz pomoć Gordane Lalić, stručne suradnice Gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo za energetsku efikasnost.