Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Održana Završna konferencija projekta „Sutra radim – praksom do uspjeha“

Održana Završna konferencija projekta „Sutra radim – praksom do uspjeha“

U Istarskoj sabornici održana je danas Završna konferencija projekta „Sutra radim – praksom do uspjeha“. Projekt su zajedno proveli Turističko-ugostiteljska škola Anton Štifanić Poreč, Gospodarska škola Buje, Grad Poreč-Parenzo, Grad Buje, Udruženje obrtnika Poreč,  Ugostiteljska škola Opatija i Obrtnička komora Primorsko – goranske županije u sklopu IPA KOMPONENTA IV, a nositelj cijelog projekta je TUŠ Anton Štifanić.

Provedba projekta započela je prije godinu dana, a ukupna vrijednost projekta je 172,914,41 tisuća eura.  Ciljevi projekta su: stvaranje modernih i inovativnih ljudskih resursa, rast stope zaposlenosti mladih u Istarskoj županiji, kraći period čekanja do prvog zapošljavanja, stvaranje suvremenih kompetencija ljudskih resursa u turizmu, kreiranje izravnog i dugoročnog komunikacijskog kanala između tržišta rada i obrazovnih institucija. Na konferenciji su, osim predstavnika sudionika projekta nazočili i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu pri Istarskoj županiji Patricia Smoljan, gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Edi Štifanić, predsjednik Udruženja obrtnika Poreč Igor Vojinović.

- „Turizam je osnovna privredna grana u našem gradu o kojoj ovisi budućnost našeg grada. Bitno je da mladi ljudi koji završe strukovne škole budu educirani i obrazovani i vjerujem da su to prepoznale i naše turističke tvrtke jer uzalud hotel sa pet zvjezdica ukoliko nema obrazovanog i ljubaznog kadra. Turizam je jedna grana koja isključivo ovisi o ljudima i na nastavnicima je velika odgovornost. Zato je Grad Poreč prepoznao ovaj projekt i u njega se odmah uključio, rekao je u svom govoru gradonačelnik Edi Štifanić, zahvalivši ovim putem svim turističkim djelatnicima koji na bilo koji način sudjeluju u razvoju našeg turizma.

Pročelnica Patricia Smoljan kazala je da su projekti poput ovog izuzetno su značajni za uključenje naših učenika na tržište rada. Čestitala je ravnateljici TUŠ Anton Štifanić Vesni Baranašić što se upustila u ovako zahtjevan projekt kao i partnerima u projektu te Gradu Poreču.

Kreiranje strateškog dokumenta „Strategija ljudskih resursa u turizmu u Istri“, edukacija nastavnika, edukacija učenika, uspostavljanje komunikacijskog kanala, nabava opreme za praktikume i studijsko putovanje za 100 učenika u Toscanu aktivnosti su koje su provedene u jednogodišnjem razdoblju projekta.

Na kraju su svi predstavnici partneri potpisali „Strategiju ljudskih resursa u turizmu u Istri“.