Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Članovi Nezavisne liste Snježane Mekote dali izjave povodom napuštanja 3. sjednice Gradskog vijeća članova Nezavisne liste R.Kosića

Na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća, u pauzi, članovi Nezavisne liste Snježane Mekote, Damir Miloš i Snježana Mekota dali su izjave novinarima povodom odlaska sa sjednice pet članova Nezavisne liste R. Kosića.

Obraćajući se novinarima vijećnica Snježana Mekota je izjavila kako su podržali prijedlog Nezavisne liste R. Kosića te kako su ranije održali  sastanke sa predsjednikom vijeća Jakusom kojem su i oni dali sličan prijedlog. Googlajući po Internetu uočili smo da većina gradova ima slične prijedloge, ali postoji i veliki broj gradova koji stvari uređuju ovako kao Poreč, kazala je Mekota. Dodala je i to kako je njima važno da u svim komisijama budu oni koji u vijeću predstavljaju političku opciju, bez obzira kako se to radno tijelo zove. Gradonačelnik to nije trebao poštivati, ali je to ipak učinio te u svaku komisiju prihvatio članove oporbe, rekla je novinarima Mekota priznavši da bi, da je sa vijeća otišla svaki put kad se njen prijedlog nije prihvatilo, više vremena provela van sjednica nego na njima.  
Sam odlazak sa sjednice, vijećnica Mekota smatra krajnjim sredstvom političkog pritiska kojeg bi trebalo upotrebljavati malo obazrivije, a prijedlozi za komisije svakako nisu tema na kojoj se to trebalo dogoditi. Kazala je i to kako nije bilo nimalo korektno što su ih članovi Nezavisne liste R. Kosića pozvali da napuste sjednicu, a da se prije toga s njima nisu konzultirali nego su im nametnuli rješenja koja nisu bila ranije dogovorena. Posebno je stavila naglasak da svaki vijećnik ima svoje mišljenje te ne želi da je netko proziva sa prijedlogom oko kojeg nije bilo nikakvog dogovora.  

Svoju izjavu novinarima dao je i vijećnik Damir Miloš, kazavši kako nikako ne podupire napuštanje sjednice jer na kraju krajeva tu smo radi naših građana, a svi članovi Nezavisne liste R. Kosića su članovi nekog od odbora pa ne vidim razloga za takvo ponašanje. Stvarno bi se trebala desiti velika stvar da ja odem sa sjednice, imam svoje mišljenje i reagirat ću onako kako mislim da je najbolje. Ovakvo ponašanje ne odobravam, naglasio je Miloš.