Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Najvažnija ovogodišnja investicija u porečkom akvatoriju – gradi se lukobran Barbaran

Najvažnija ovogodišnja investicija u porečkom akvatoriju – gradi se lukobran Barbaran

Najvažnija ovogodišnja investicija u porečkom akvatoriju – gradi se lukobran Barbaran Najvažnija ovogodišnja investicija u porečkom akvatoriju – gradi se lukobran Barbaran Najvažnija ovogodišnja investicija u porečkom akvatoriju – gradi se lukobran Barbaran
U tijeku su radovi na lukobranu Barbaran, kojim Lučka uprava Poreč nastavlja investicije u porečkom akvatoriju. Lukobran će se protezati od istoimenog otočića prema lukobranu na otoku Sv. Nikola, a zaštitit će luku Poreč od sjeverozapadnih i zapadnih vjetrova, kao što je već ranije napravljen lukobran između hridi Sarafel i kopna.

    Kako doznajemo od Željka Čorka, ravnatelja Lučke uprave Poreč, izvođač radova je tvrtka Somit srl. iz Chioggie. Riječ je o najvažnijoj ovogodišnjoj investiciji u porečkom akvatoriju, vrijednoj 4.880.000 kuna, bez PDV-a, koja se financira iz vlastitih prihoda Lučke uprave, Istarske županije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a planirani završetak radova je 15. travnja ove godine.

    -Dobili smo ateste i jamstvo za kvalitetu kamena, te su radovi krenuli.  Lukobran  se izvodi u dužini od 75 metara i značajno će doprinijeti sigurnosti priveza plovila, kako u domaćem tako i u međunarodnom linijskom pomorskom prometu - jahti, mega jahti, ribarica, brodara, plovila za sport i razonodu. Izradom studije valovanja i vjetrovalnih karakteristika, maritimne studije, studije dugoročnog razvoja luke Poreč, studije utjecaja na okoliš ishodovana je građevinska dozvola i proveden otvoreni postupak javne nabave, kazao je Čorak.   

IN ITALIANO...