Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
U Domu Poreč proslavljena 11. godišnjica poludnevnog boravka

U Domu Poreč proslavljena 11. godišnjica poludnevnog boravka

U Domu Poreč proslavljena 11. godišnjica poludnevnog boravka U Domu Poreč proslavljena 11. godišnjica poludnevnog boravka
Korisnici poludnevnog boravka Doma za starije i nemoćne osobe Poreč okupili su se danas, 04.02.2019. kako bi obilježili 11. godišnjicu njegovog rada. Točno 4. veljače 2008. godine prva su četiri korisnika počela koristiti usluge poludnevnog boravka, a u proteklih jedanaest godina sveukupno 130 najstarijih stanovnika Poreča koristilo je ove usluge. Poludnevni boravak za starije osobe organizira se u prostorima Doma s kapacitetom za 20 korisnika a obuhvaća usluge prehrane, opće i medicinske njege, radno-okupacijske aktivnosti i medicinsku rekreaciju te prijevoz korisnika.

Tijekom prošle godine program je koristilo 20 korisnika mjesečno. Cijena poludnevnog boravka iznosi 2.500 kuna, a za korištenje usluge Grad Poreč sufinancira u iznosu od 50 posto. Osim ugodnog druženja, brojnih radionica i kvalitetne brige, ravnateljica Doma Tihana Mikulčić zahvalila se svim djelatnicima, volonterima te svim dugogodišnjim  korisnicima i njihovim obiteljima.

– Ovaj program našim sugrađanima omogućava što duži boravak u vlastitom domu, uz osiguranje sve potrebne skrbi, a kad za to dođe vrijeme prelazak na stalni smještaj puno je lakši i bez trauma jer su korisnici dio velike obitelji Doma, rekla je Mikulčić. U ime Grada i gradonačelnika prisutnima je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić istaknula da je Grad od samog početka financijski podržava projekt te da će tako i nastaviti. Uz Kordić, proslavi su se pridružile i zamjenica gradonačelnika Sanja Oplanić, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici – Zdravi Grad Poreč Nataša Basanić Ćuš, ujedno i članica Upravnog vijeća doma, a bio je tu i predsjednik Upravnog vijeća Franc Dobrilović i članica Laura Krizmanić.

Današnji program uveličala je i Marija Sošić, koja je pročitala tri svoje  pjesme i Baredinesauri uz čiju su glazbu korisnici i zaplesali. Slavljeničku tortu su zajednički prerezale Isolda Civadelić, korisnica s najdužim stažem u poludnevnom boravku i Anđela Radolović, najstarija korisnica.     

IN ITALIANO...