Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Obilježena 74. godišnjica smrti Joakima Rakovca

Obilježena 74. godišnjica smrti Joakima Rakovca

Obilježena 74. godišnjica smrti Joakima Rakovca Obilježena 74. godišnjica smrti Joakima Rakovca
Sedamdeset i četvrta obljetnica pogibije narodnog heroja, narodnjaka, i vođe antifašističkog ustanka u Istri, Joakima Rakovca, obilježena je u petak, 18.01.2019. tradicionalnim polaganjem vijenaca na njegov spomenik na porečkom trgu koji nosi ime Joakima Rakovca. Vijence je položila delegacija Grada Poreča-Parenzo

na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Nadijom Štifanić Dobrilović, a prisustvovali su i predstavnici porečke Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreča na čelu s predsjednikom Arduinom Matoševićem, predstavnici porečke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na čelu s predsjednikom Mirom Sošićem, te ostali građani, koji su minutom šutnje odali počast narodnom heroju kao i svim poginulima u narodnooslobodilačkoj borbi i Domovinskom ratu.

Rakovac je poginuo u njemačkom napadu na selo Koreniće iznad Limske drage, no već je za života, neumornim radom na podizanju naroda na ustanak te neizmjernom energijom i predanošću radu, postao legendom, te ostaje zapamćen kao neupitni primjer čestitog borca za narodnu slobodu i nesumnjivog narodnog junaka.

IN ITALIANO...