Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Nastavljaju se asfaltiranja nogostupa u naseljima Finida, Bolnica i Poreč-jug, te nasipavanja puteva u prigradskim naseljima

Nastavljaju se asfaltiranja nogostupa u naseljima Finida, Bolnica i Poreč-jug, te nasipavanja puteva u prigradskim naseljima

Nastavljaju se asfaltiranja nogostupa u naseljima Finida, Bolnica i Poreč-jug, te nasipavanja puteva u prigradskim naseljima Nastavljaju se asfaltiranja nogostupa u naseljima Finida, Bolnica i Poreč-jug, te nasipavanja puteva u prigradskim naseljima Nastavljaju se asfaltiranja nogostupa u naseljima Finida, Bolnica i Poreč-jug, te nasipavanja puteva u prigradskim naseljima Nastavljaju se asfaltiranja nogostupa u naseljima Finida, Bolnica i Poreč-jug, te nasipavanja puteva u prigradskim naseljima Nastavljaju se asfaltiranja nogostupa u naseljima Finida, Bolnica i Poreč-jug, te nasipavanja puteva u prigradskim naseljima Nastavljaju se asfaltiranja nogostupa u naseljima Finida, Bolnica i Poreč-jug, te nasipavanja puteva u prigradskim naseljima Nastavljaju se asfaltiranja nogostupa u naseljima Finida, Bolnica i Poreč-jug, te nasipavanja puteva u prigradskim naseljima Nastavljaju se asfaltiranja nogostupa u naseljima Finida, Bolnica i Poreč-jug, te nasipavanja puteva u prigradskim naseljima Nastavljaju se asfaltiranja nogostupa u naseljima Finida, Bolnica i Poreč-jug, te nasipavanja puteva u prigradskim naseljima
U novoj godini nastavlja se komunalno uređenje porečkih naselja, a prioritet su i dalje radovi na uređenju nogostupa i koridora koji vode do nove Osnovne škole na Finidi, kako bi se učenicima osigurao siguran prilaz školi. Tako se ovih dana intenzivno uređuju nogostupi i parkirališne površine u naselju Finida, točnije u Ilirskoj ulici i ulici 43. Istarske divizije. Izvode se radovi na asfaltiranju nogostupa, a u ovoj potonjoj ulici nastavljaju se i pripreme za daljnje asfaltiranje, odnosno pripremaju podloge i postavljaju rubnjaci. 

    Također, asfaltirana je i pješačka staza između ulice Rajka Stipe i uzdignutog pješačkog otoka na državnoj cesti D75 prema Pazinskoj ulici. Ovih dana radi se na uređenju zelenih površina uz stazu.

    U ulici Ive Andrića u naselju Bolnica proširen je kolnik na dijelu ulice kod kućnog broja 17 čime je povećana sigurnost i protočnost pometa za sve sudionike. Uklonjen je dio zida uz samu prometnicu, te će u idućim danima biti izvršeno proširenje kolnika kod kućnog broja 23 u istoj ulici. U ovom naselju, u ulicama Franca Prešerna i Ivana Gorana Kovačića, uređuju se i dijelovi nogostupa koji nedostaju, odnosno koji su oštećeni.

    Kako je najavljeno, uređuju se i nogostupi u naselju Poreč jug, točnije u ulicama Veli Jože, na potezu između kućnih brojeva 1 i 59, te u ulici Nade Dimić između brojeva 1 i 7, ukupne dužine 280 metara.

    Sve radove izvodi poduzeće Cesta d.o.o. Pula u sklopu izvođenja asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i putova u 2018. i 2019. godini, a investitor je Grad Poreč-Parenzo.    

    Osim asfaltiranja nogostupa, Grad Poreč – Parenzo ulaže i u nasipavanja  cesta u gradskim i prigradskim naseljima. Ovih je dana nasipan put u Bračkoj ulici u Srednjim Špadićima u dužini od 60 metara. U prigradskim naseljima nasipani su putevi u Kunelima, u duljini od 100 metara i put između naselja Radmani i Stancije Kaligari u duljini od 820 metara. Sve je izveo obrt Vežnaver iz Poreča.    

IN ITALIANO...