Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Sterilizacija mačaka po akcijskim cijenama

Sterilizacija mačaka po akcijskim cijenama

Udruga “Mijau” iz Rijeke i u 2019. godini već tradicionalno organizira akciju Sterilizacija mačaka u Istri po akcijskim cijenama. Udruga “Mijau” u dogovoru s niže navedenim veterinarskim ambulantama organizira akciju sterilizacije mačaka. Akcija će započeti od 15. siječnja 2019., a zbog velike zainteresiranosti građana traje sve do 28. veljače 2019. godine. Ukoliko bude potrebno, neke će ambulante akciju i produžiti u ožujku.

Svi građani Istre imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s velikim popustom, u partnerskim veterinarskim ambulantama diljem Istre. Cijena zahvata je od 160-205 kuna za mužjake, te 205-250 kuna za ženke ovisno o veterinarskoj ambulanti i spolu mačke. Napominjemo da su pune cijene sterilizacije bez popusta od 400-500 kn, ovisno od ambulante do ambulante u Hrvatskoj. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se čim prije.

Na području Grada Poreča-Parenzo ambulante koje sudjeluju u akciji  su:                     

Veterinarska bolnica Poreč, d.o.o.

Mate Vlašića 45, Poreč

tel: 052/432 -128, 0911495607,  0915216783 hitni,    

Veterinarska ambulanta Vet-centar d.o.o. Poreč                         

Stancija Portun 2, Poreč

tel: 052/433- 221, 091/4332214    

Specijalistička veterinarska praksa, Vet. K&K d.o.o

Jože Šurana 12, Poreč

tel.052/ 452- 928  

S ciljem da pomogne građanima da se bolje kontrolira populacija, pogotovo slobodno živućih mačaka, Udruga „Mijau“ organizira akciju kastracije mačaka, te moli sve građane Istre da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima.  

Osnovni cilj je kažu u Udruzi, djelovati preventivno s projektom “uhvati, steriliziraj i vrati” koji se u Rijeci provodi već 16 godina, po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta. Iz udruge “Mijau” mole građane Istre da pomognu ljubimcima na pravi način sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje. Udruga moli sve lokalne uprave u Istri ukoliko imaju staništa mačaka i građane koji ih hrane da također sufinanciraju sterilizacije mačaka, a iste građane iskoriste kao volontere.       

Savjet udruge „Mijau“ - Priprema mačke za zahvat i postoperativnu njegu.  

Svi oni koji se odluče za sterilizaciju mačke u ambulanti koju su izabrali (molimo u unaprijed dogovoriti termin), molimo da životinje na zahvat donesu natašte i to u transportnim boksovima. Sa sobom neka ponesu čiste pamučne krpe koje će veterinari staviti ispod mačke u transporter, kada maca bude operirana. Vrlo je važno nakon operativnog zahvata prvih 24 sata držati mačku u zatvorenom i prekrivenom boksu, u toplijem prostoru, a nakon 24 sata pustiti je u veći prostor i držati  pod kontrolom još par dana radi končića. Za sve savjete vezano uz operaciju i postoperativnu njegu može se nazvati i volontere udruge „Mijau“ na telefon  091/8875688 ili 0915435819.

Izvor: Udruga Mijau Rijeka

IN ITALIANO...