Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Još jedan uspješan projekt: Poreč dobio gotovo pola milijuna kuna za uređenje plaže u Špadićima

Još jedan uspješan projekt: Poreč dobio gotovo pola milijuna kuna za uređenje plaže u Špadićima

Još jedan uspješan projekt: Poreč dobio gotovo pola milijuna kuna za uređenje plaže u Špadićima
Gradska plaža Špadići-Materada, ispod hotela Laguna Park, plaža je za čije je uređenje Ministarstvo turizma odobrilo gotovo pola milijuna kuna bespovratnih sredstava. Naime, Grad Poreč-Parenzo prijavio se na natječaj za sredstva iz Fonda za razvoj turizma Ministarstva turizma, te je Odlukom o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini, koju je ovog tjedna donio ministar turizma Gari Capelli, navedeni iznos Gradu i odobren.

    Tako je za uređenje dijela plaže Špadići-Materada odobrena bespovratna potpora u iznosu od 480.000,00 kuna, a odnosi se na uređenje obalnog dijela koja se proteže na dijelu k.č. 2749 i 2746, obje k.o. Poreč, u naselju Špadići-Materada i to u dužini od čak 400 metara, odnosno čak 2.834,00 m2, čime će ova plaža u Špadićima biti i najveća gradska plaža koja će se urediti i obnoviti.

    U sklopu radova, čiji je početak predviđen za siječanj 2019., nakon provedenog postupka javne nabave za izbor najpovoljnijeg ponuditelja, sanirat će se postojeće sunčalište od betona i škrilje tako da će se postaviti novi završni pokrov, izgradit će se i dio nogostupa uz glavnu prometnicu, projektirat će se „zeleni džepovi“ s grmljem i raslinjem mediteranskog karaktera u obliku žardinjera, plaža će se dohraniti kamenim oblutcima, dotrajale ograde zamijenit će se novima, postavit će se pametna klupa s wi-fijem, ugraditi dva „pametna“ tuša te kante za razvrstavanje otpada, a postojeći objekt pretvorit će se u sanitarni čvor (muški, ženski i za invalide). U projektu se posebno vodilo računa o osobama s invaliditetom, pa će se u sklopu radova za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću izraditi pristup moru, jedna od dvije novouređene svlačionice bit će prilagođena navedenoj skupini, a na plaži će se ugraditi i taktilne površine za osobe s invaliditetom i slabim vidom.

    - Zahvaljujemo Ministarstvu turizma na dodjeli sredstava. Protekle četiri godine uredili smo desetak gradskih plaža i u to uložili više od 10 milijuna kuna. Sve su te plaže, poput Gradskog kupališta ili plaže na S. Martinu, jako dobro prihvaćene i posjećene kako od domaćih ljudi, tako i od gostiju, pa vjerujem da će uređenje ove plaže u Špadićima povećati njenu posjećenost i popularnost. Radi se o najvećoj gradskoj plaži koju smo do sad uređivali, a ovim projektom nastavljamo i razdoblje intenzivnog ulaganja u ovaj dio grada – lani smo uredili plažu ispod kampa Materada, obnavlja se vodovodna mreža, kao i hotelski i smještajni kapaciteti, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić povodom Odluke Ministarstva i dodao kako će se Grad Poreč-Parenzo i dalje s gotovim projektima javljati na otvorene natječaje za dodjelu sredstava.

IN ITALIANO...