Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Investicijski projekti Poreča predstavljeni na međunarodnom sajmu REXPO u Zagrebu

Investicijski projekti Poreča predstavljeni na međunarodnom sajmu REXPO u Zagrebu

Investicijski projekti Poreča predstavljeni na međunarodnom sajmu REXPO u Zagrebu Investicijski projekti Poreča predstavljeni na međunarodnom sajmu REXPO u Zagrebu Investicijski projekti Poreča predstavljeni na međunarodnom sajmu REXPO u Zagrebu Investicijski projekti Poreča predstavljeni na međunarodnom sajmu REXPO u Zagrebu
Predstavnici Grada Poreča-Parenzo, zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić i pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić sudjelovali su u utorak, 27.studenog 2018. na sedmom međunarodnom sajmu investicijskih projekata REXPO 2018 u Zagrebu, gdje su predstavili investicijske potencijale Poreča.

Uz predstavljanje, razmijenili su iskustva i primjere pozitivne prakse s drugim gradovima, te uspostavili poslovne kontakte u cilju daljnjeg razvoja grada prvenstveno kroz projekte u okviru Kataloga investicijskih projekata Grada Poreča-Parenzo.

    REXPO 2018, se održava na oko 2.500 četvornih metara izložbenog, konferencijskog i prostora za sastanke gdje okuplja domaće i strane ulagače, te predstavlja najbolje investicijske projekte u regiji, a ove mu se godine odazvalo oko dvije tisuće sudionika. Bila je to prilika za prezentaciju projekata, tvrtki i usluga, promociju investicijskih potencijala gradova i država u regiji, stručne rasprave, panel konferencije i edukacijska predavanja, poslovne sastanke, korporativne domjenke, neformalno druženje te upoznavanje ključnih ljudi u industriji iz zemalja u regiji.

    Zahvaljujući uspješnoj organizaciji, relevantnim sudionicima, zanimljivim raspravama i predavanjima te sve većem broju posjetitelja iz godine u godinu, Rexpo je zauzeo značajno mjesto u godišnjem kalendaru poslovnih i investicijskih sajmova u regiji, ali i šire. Brojni kontakti započeti na sajmu Rexpo do sada su rezultirali uspješnim poslovnim suradnjama, a podršku organizatorima svojim su pokroviteljstvom i sudjelovanjem dali brojni predstavnici najviših državnih tijela i diplomatskog zbora.

    Na sajmu su sudjelovali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, te ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar koji su, među ostalim, istaknuli ulaganja u prometnu infrastrukturu te projekte energetske obnove. Među okupljenima istaknuo se i znatan broj predstavnika ulagača iz Kine, Indije, Velike Britanije, Norveške, Švedske i Italije.