Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Donirana batana obitelji Galović ukrašava šetnicu prema Picalu

Donirana batana obitelji Galović ukrašava šetnicu prema Picalu

Donirana batana obitelji Galović ukrašava šetnicu prema Picalu
Nakon što je prošle godine popularna batana „Baby“ sanirana i ponovno postavljena na zelenu površinu kraj porečkih Viala, od ove jeseni još jedna batana ukrašava grad. Obitelj Ivana i Dijane Galović donirala je Gradu Poreču-Parenzo svoju drvenu batanu, rađenu 1986. godine kod starog majstora u Puli u njegovoj radionici. Grad je u dogovoru s vlasnicima i Mjesnim odborom Mate Balota odlučio batanu postaviti na šetnicu prema Picalu, odnosno, na zelenoj površini na raskrižju ulica N. Tesle i G. Kalčića.

Prije postavljanja, Grad je naručio uređenje batane, a još predstoji postaviti pločicu s imenom obitelji-donatora.

- Nakon godina stajanja i služenja na moru vrijeme je učinilo svoje i batana je dotrajala, pa smo došli na ideju da je doniramo Gradu, koji će je obnoviti i postaviti kao eksponat na lokaciju koju smatra prikladnom. Grad je ideju prepoznao, reagirao i ideja se ostvarila, što nam je iznimno drago. Svojoj batani želim dugo i mirno putovanje, sada nekim drugim i mirnijim vodama, rekao je povodom donacije Ivan Galović.

- Pločica će biti samo mala zahvala obitelji Galović na ovoj vrijednoj donaciji. I ova će batana, uz batanu na Vialama, biti jedan lijepi podsjetnik na ribarsku tradiciju naših krajeva, napominju iz Grada.