Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Izgradnja i dogradnja javne rasvjete - jr 01 Izgradnja i dogradnja javne rasvjete - jr 02 Izgradnja i dogradnja javne rasvjete - jr 03

Izgradnja i dogradnja javne rasvjete

23.05.2013.
Na području mjesnih odbora Baderna, Fuškulin, Nova Vas, Žbandaj, Varvari i A.Butorac u završnoj su fazi radovi na dogradnji niskonaponske mreže javne rasvjete. Također je dogradnja postrojenja  javne rasvjete u završnoj fazi i u naseljima Fuškulin, Rakovci, Štifanići, Baderna, Bonaci, Ladrovići, Ružići, Žbandaj, Buići, Kadumi, Radmani, St. Diklić, Varvari, Nova Vas, Antonci, Vežnaveri i Mihatovići.

U naselju Poreč, sukladno obvezi po komunalnom doprinosu, u tijeku je izgradnja spojne ceste koja će povezati ulice V.Š. Paje i B. Valenti, a još preostaje za dopuniti postojeću javnu rasvjetu na Trgu J. Rakovca i Zagrebačke ulice, što će biti izvršeno tijekom slijedećih desetak dana. Valja spomenuti da se javna rasvjeta u navedenim naseljima gradi sukladno planovima i programima mjesnih odbora te sukladno obvezi po komunalnom doprinosu, koju Grad Poreč – Parenzo ima u svom planu gradnje za takvu vrstu obveze.

Po provedenom javnom nadmetanju odabrana je najpovoljnija ponuda poduzeća  Đusto d.o.o. Poreč te je iz proračuna Grada Poreča – Parenzo izdvojeno 795.000,00 kuna. Voditelj projekta je UO za komunalni sustav. Sva oprema koja će se ugraditi u potpunosti je usklađena s važećim Zakonom o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja (NN 114/11) kao i Evropskim normama koje se odnose na ekološko svjetlosno onečišćenje.

Javna rasvjeta pridonijet će povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu, a naselja će dobiti novi i ljepši izgled.