Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Promocija Zdravih grdaova Istre u Puli

Promocija Zdravih grdaova Istre u Puli

Svake godine 20. svibnja obilježava se Dan zdravih gradova Hrvatske. Ove godine tim je povodom u Puli, na pulskoj tržnici, od 09:00 do 12:00 sati organizirana centralna promocija Zdravih gradova u Istri, na kojoj se sa svojim štandom predstavio i Zdravi grad Poreč. Cilj ovog okupljanja bio je promoviranje zdravih životnih izbora.

To je bila prilika za upoznavanje građana s programima, projektima i tiskanim izdanjima kojima Zdravi gradovi i druge institucije svakodnevno rade na podizanju svijesti o zdravlju, zdravim izborima i važnosti prevencije.   Zdravi grad Poreč predstavljali su učenici Osnovne škole Poreč, volonteri u projektu vršnjak pomagač: Darko Tadić, Toni Babić, Mario Pauletić, Gabrijela Tadić, Nika Floris, Karla Antolović, Mija Benčić i Antea Zelić, zajedno sa svojom voditeljicom, psihologinjom OŠ Poreč Gordanom Vorkapić Jugovac i psihologinjom Zdravog grada Poreč Tinom Benčić.

Štand je bio dobro posjećen od strane zainteresiranih građana koje su predstavnici Zdravog grada informirali o uslugama i programima usmeno te dijeleći im letke i brošure. Osim Zdravog grada Poreč svoje štandovi imali su i Zdravi grad Labin, Obiteljski centar i Zdravi grad Pula. U svrhu promocije zdravlja i zdravih izbora učenici Srednje medicinske škole Pula mjerili su tlak i šećer u krvi, a na štandu jednog poznatog trgovačkog lanca bilo je moguće kušati izbor zdravih napitaka i hrane iz njihovog asortimana.

Zdravi grad Poreč