Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Gradonačelnik otvorio novi prostor Udruge pčelara „Nektar“ Poreč - pcele 01 Gradonačelnik otvorio novi prostor Udruge pčelara „Nektar“ Poreč - pcele 02 Gradonačelnik otvorio novi prostor Udruge pčelara „Nektar“ Poreč - pcele 03

Gradonačelnik otvorio novi prostor Udruge pčelara „Nektar“ Poreč

15.05.2013.
Gradonačelnik Edi Štifanić danas je otvorio novi prostor Udruge pčelara „Nektar“ Poreč koja se bavi zaštitom pčela, stalnim propagiranjem njene uloge u oprašivanju bilja kao i propagiranje vrijednosti pčelinjih proizvoda kao što su med, propolis, cvjetni prah, matična mliječ i pčelinji otrov.

Predsjednik Dragan Brenko upoznao je sve prisutne s radom Udruge te kazao kako im je jedan od ciljeva stalno animiranje mladih za bavljenje pčelarstvom jer su pčelinji proizvodi zdravi i nezamjenjivi u ishrani svih uzrasta. Danas kada se useljavamo u ovu prostoriju koju smo skromno opremili sa potrebnom opremom moram posebno zahvaliti gradonačelniku Ediju Štifaniću i njegovoj ekipi u gradskom vijeću jer su nas saslušali i shvatili koliko je važan posao koji u udruzi obavljamo te su nam omogućili da uselimo u ovaj mali, ali nama vrlo velik prostor, istaknuo je Brenko.

Želim zahvaliti članovima Udruge što svojim radom drže ravnotežu u prirodi i što se s toliko ljubavi predaju pčelarstvu. Želim vam dobar i uspješan rad rekao je gradonačelnik Štifanić nakon čega je i otvorio prostor Udruge pčelara „Nektar“ Poreč.
Udruga je osnovana 1984. godine i za sada ima pedeset članova sa otprilike 2000 košnica raspoređenih na sedamdeset lokacija, a pokriva područje Poreštine. Novi prostor Udruge nalazi se kod Starog nogometnog igrališta.