Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

U Poreču započela realizacija EU projekta za mlade

06.05.2013
Krajem prošlog tjedna u Poreču je započela realizacija EU projekta Jadranska mladinska ideja. Zveza prijateljev mladine Maribor i Grad Poreč-Parenzo još su u listopadu 2012. godine zajedno sa partnerima Udrugom korak ispred iz Rijeke i Inštitutom za kreativne raziskave mladine Ljubljana pristupili pripremi projekta Jadranska mladinska ideja. Projekt je prijavljen na natječaj Nacionalne agencije za mobilnost mladih Slovenije. Tijekom postupka procjene Projekt je izabran kao primjeren te je potpisan ugovor o dotaciji u iznosu od 59.000 €.

Implementacijom Projekta stvaraju se mogućnosti za osnivanje kongresnog centra za mlade na području Poreča, koji će predstavljati glavno kongresno okupljalište za mlade u Istri te nuditi kongresne kapacitete za izvedbu međunarodnih projekata mladih.  
Radeći na ovom projektu sudionici će se upoznati sa širokim krugom europskih institucija, koje su značajne za oblikovanje i ostvarivanje politike za mlade. Mladi sa područja Poreča će se na taj način upoznati s procesom djelovanja europskih institucija, a uz to će se naći u ulozi osoba zaduženih za kreiranje lokalne politike za mlade. Na samom predstavljanju projekta posebno je istaknuta vrijednost da se projektom potiče mlade na aktivnu participaciju u procesu odlučivanja i samoinicijativnost, na participaciju u životu zajednice, suradnju i projektno povezivanje, rušenje prekograničnih i svih drugih barijera, što čini sustav europskih vrijednosti.  

Tijekom provođenja projekta mladi će biti uključeni u partnersku suradnju sa svim projektnim partnerima , posebice Gradom Porečom-Parenzo, imat će prilike učiti o procesima demokratskog odlučivanja, donošenju odluka, zagovaranja vlastitih interesa i potreba, usvajati znanja o europskom građanstvu i ulozi mladih u civilnom društvu.   Prvom vikend susretu prisustvovali su mladi Poreča, Labina, Rijeke i Republike Slovenije te predstavnici Grada Poreča-Parenzo.