Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Prigodnim druženjem otvoren renoviran prostor MO-a Vrvari u Musaležu

Protekle je nedjelje prigodnim druženjem otvoren renoviran prostor MO-a namijenjen aktivnostima mještana. Radi se o prostoru na katu zgrade u kojoj sjedište ima i Mjesni odbor. Pozivu na otvaranje odazvalo se dvadesetak mještana Musaleža, članova stolnoteniskog kluba iz Poreča, vijećnika MO-a, te gospodin Serđo Rakovac, tajnik MO-a i Damir Vidović - trener stolnog tenisa koji je ujedno prvi započeo s aktivnostima na katu spomenute zgrade.

Na svečanosti je bila prisutna i Lara Baranašić, predstavnica donatora,  Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.  U sklopu otvaranja prostora organizirana je, zajedno s polaznicima škole stolnog tenisa, demonstracija u stolnom tenisu. Isto tako organizirana je prigodna zakuska uz kolače, te natjecanje za djecu u igranju sa sličicama Yu-gi-oh. Kratkim govorom prisutnima se obratio predsjednik MO-a Robert Velenik naglašavajući važnost volontiranja. Tom se prigodom zahvalio volonterima i to: Aliči, Silviji, Kristini, Damiru, Marku i voditeljici projekta Gordani Šušljik. Bez volonterskog rada prostor se sigurno ne bi doveo u funkciju, a ti su ljudi pokazali da se svoje slobodno vrijeme može ustupiti zajednici i u Poreču kao sredini tradicionalno ne naviknutoj na aktivizam. - izjavio je tom prigodom Velenik.

Gordana Šušljik je zahvalila Lari Baranašić, predstavnici Zaklade na ukazanom povjerenju i donaciji od 10.000 kuna za uređenje prostora. Naglasila je i kako će se i dalje natjecati za sredstva na raspolaganju Zaklade, a s ciljem povećanja kvalitete stanovanja u Vrvarima i okolnim naseljima.  Donacijom Zaklade i potporom Grada Poreča - Parenzo u iznosu od 4.700 kuna  postavljen je laminat, oličeni su zidovi prostorije za aktivnosti mještana, uređen je wc, a korisnici prostora dobili su i grijalice. Namjera je MO-a i voditeljice projekt gospođe Šušljik da se u prostoru u Musaležu održavaju različita druženja i to: treninzi stolnotenisača, rekreacija za umirovljenike, različiti seminari i druge prigodne aktivnosti.

Dodatni materijali