Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Europsko mažoret prvenstvo u Poreču od 11. do 14. listopada

Europsko mažoret prvenstvo u Poreču od 11. do 14. listopada

Europsko mažoret prvenstvo, koje će održati u Poreču od 11. do 14. listopada 2018., predstavljeno je danas na konferenciji za novinare. U ime organizatora, program je predstavila Marina Mihelčić, a sudjelovale su još i dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić Dobrilović, direktor TZ Grada Poreča Nenad Velenik te direktorica prodaje Plave Lagune, Orieta Valković.

Marina Mihelčić u ime Hrvatskog mažoret saveza istaknula je kako će manifestacija okupiti više od tisuću natjecatelja iz 16 europskih zemalja. Od toga 160 natjecatelja će biti iz Hrvatske, a očekuje da će se i Himna RH čuti u dvorani. U grupama postoje četiri kategorije, dok u solo nastupu postoji samo jedna kategorija, a natjecati se može već od šeste godine, naglasila je Mihelčić.

-Čast mi je da se u Poreču već treći puta održava Europsko mažoret prvenstvo, velika sportska manifestacija u kojoj sudjeluje velik broj mladih iz Europe i svijeta. Poreč je i do sada bio poznat kao grad sporta i plesa, te  grad prijatelj mladih, u kojem se održavaju brojna sportska natjecanja i susreti mladih. Svima koji sudjeluju na ovom natjecanju želim uspješan nastup i ugodan boravak u Poreču, a Porečane i Porečanke pozivam da dođu i podrže ovu atraktivnu manifestaciju, poručila je zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović.  

Orieta Valković, direktorica prodaje Plave Lagune ovom je prilikom istaknula: - Mi smo prijatelj i partner ove sportske atraktivne manifestacije.  U Plavoj Laguni sportska infrastruktura razvijala se zajedno sa ostalom infrastrukturom – mi smo domaćini aktivnih odmora od 1957.godine. Imamo jednu od najboljih infrastruktura za sportska događanja u Hrvatskoj, a uz izvanrednu uslugu u našim hotelima u Zelena Resortu, vjerujem kako će svima boravak biti ugodan i kvalitetan. U vikendu koji je pred nama podržavamo i Porečki Triatlon te Istria Granfondo u Umagu, dvije velike i za nas važne sportske manifestacije.

Direktor TZ Poreč Nenad Velenik istaknuo je kako je u pred i posezoni 2017. godine ostvareno 270 000 noćenja, a kako ove godine već sada prestižemo te rezultate. Rekao je kako je upravo strategija razvoja Poreča usmjerena razvoju sadržaja kojima se produljuje turistička sezona. Zahvalio je organizatorima i najavio još jedno događanje o kojem se pregovara za 2020.godinu, o kojem će biti još dosta govora u budućnosti.

Program možete pronaći na: https://nbtacroatia.com/program/.

IN ITALIANO...