Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
U Poreču obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U Poreču obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U Poreču obilježen Međunarodni dan starijih osoba U Poreču obilježen Međunarodni dan starijih osoba
Prigodnim slavljem i zabavnim programom, u porečkom Domu za starije i nemoćne osobe Poreč proslavljen je 1. listopada – Međunarodni dan starijih osoba, ujedno i 11. godišnjica otvorenja ovoga Doma.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, zajedno sa svojom zamjenicom Sanjom Oplanić, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesnom Kordić, posjetio je u ponedjeljak porečki Dom za starije i nemoćne, te korisnicima čestitao njihov dan.

Čestitkama seniorima i svečanosti pridružili su se i članovi Upravnog vijeća Doma Franc Dobrilović, Nataša Basanić Čuš i Laura Križmanić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Poreča-Parenzo Mario Ritoša i ravnatelj Doma Mario Laković.

Gradonačelnik je brojnim korisnicima čestitao Međunarodni dan starijih osoba i zahvalio im na svemu što su učinili i čine za ovaj grad. – Mi kroz svoj rad moramo zadržati sve ono što ste nam pustili u nasljeđe i uvijek imati u vidu da se radi o, kako često volim reći, najljepšem gradu na svijetu., rekao je Peršurić i poželio im ugodan boravak u Domu, pohvalivši pritom cijeli kolektiv i volontere koji im olakšavaju svakodnevnicu .

Svojim nastupima proslavu su uveličali učenici Umjetničke škole Poreč na harmonikama – Antonio Jukić, Filip Žiković i Riccarda Labinac, potom duhovita izvedba Marije Sošić i Danice Jurcan te nastup pjevačkog zbora Kluba umirovljenika Galija pod vodstvom Marka Ritoše.

Proslava Tjedna međugeneracijske solidarnosti nastavit će se gostovanjem učenika OŠ Joakim Rakovac iz Sv. Lovreča, potom gostovanja vrtićaraca iz Dječjeg vrtića Radost Poreč, dok će tombolu s korisnicima zaigrati učenici SŠ Mate Balote iz Poreča. Tjedan zaključuju druženjem kroz kreativnu radionicu Društva invalida Poreč.

IN ITALIANO...