Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Otvoreno novoizgrađeno reciklažno dvorište na Košambri

Otvoreno novoizgrađeno reciklažno dvorište na Košambri

Otvoreno novoizgrađeno reciklažno dvorište na Košambri
Nakon što je danas, 24. rujna 2018. godine i službeno otvorena, Građevina za gospodarenje otpadom Košambra počinje s radom  u utorak 25. rujna 2018. godine. Podsjetimo, nakon što je u studenom 2017. godine Gradu Poreču–Parenzo odobreno sufinanciranje projekta izgradnje reciklažnog dvorišta na prostoru građevine za gospodarenje otpadom Košambra,izgradnja je počela su u ožujku 2018. godine, a uporabna dozvola izdana je dana 31. kolovoza 2018. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.g., Specifični cilj 6i1 – Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta, i to u vrijednosti od 2.267.357,00 kuna što čini 85% ukupne vrijednosti cijelog projekta, dok su preostala sredstva osigurana u proračunu Grada Poreča–Parenzo.

Reciklažnim dvorištem upravljat će komunalno poduzeće Usluga Poreč d.o.o. temeljem Odluke o načinu prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada te Ugovora o prijenosu na upravljanje sklopljenim s Gradom. Korištenje usluga reciklažnog dvorišta besplatno je za fizičke osobe, a otpad se u reciklažno dvorište zaprima od ponedjeljka do subote u radnom vremenu od 07:00 do 19:00 sati te nedjeljom od 07:00 do 13:00 sati. U novom reciklažnom dvorištu omogućeno je svim korisnicima odlaganje 48 različitih vrsta otpada. Važno je naglasiti da će se u reciklažnom dvorištu  osim otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila, krupnog (glomaznog) komunalnog otpada moći odložiti i problematični (opasni) otpad.

Sve detaljnije informacije o vrsti i količini otpada mogu se dobiti od službene osobe u reciklažnom dvorištu, putem telefona 052/555-728 ili kroz informativno, edukativne i promidžbene aktivnosti koje će se također provoditi paralelno sa početkom rada samog reciklažnog dvorišta. Omogućavanjem mjesta za donošenje raznih vrsta  otpada korisnicima je dana mogućnost za zbrinjavanje otpada na adekvatan način te izbjegavanja nepropisnog odlaganja  u okoliš, odnosno, stvaranja divljih odlagališta. 

Usluga Poreč d.o.o.

IN ITALIANO...