Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Proslava svjetskog dana turizma u Poreču

Proslava svjetskog dana turizma u Poreču

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujna. To je datum kad se na sjevernoj hemisferi glavna turistička sezona bliži kraju, a na južnoj počinje. Tim povodom, Turistička zajednica Grada Poreča pripremila je poseban program za svoje građane i posjetitelje.  

Upoznaj Poreč u pratnji vodiča

Pod motom „Upoznaj Poreč“, TZ organizira besplatno edukativno razgledavanje grada u pratnji vodiča na hrvatskom jeziku za sve Porečane i one koji se tako osjećaju. Cilj je građanima omogućiti da nauče nešto više o svome gradu kroz uvijek intrigantne priče profesionalnih vodiča.

Vrijeme: četvrtak, 27. 9. 2018. u 17:00 h

Mjesto: Trg Slobode

Trajanje: 1 – 1,5 h

Napomena: Zainteresirani moraju najaviti svoj dolazak na e-adresu info@myporec.com ili telefon 451-293. Broj mjesta je ograničen. U slučaju lošeg vremena razgled grada odvit će se u drugom terminu.

Besplatni Poreč MTB Tour  

Za one aktivnijeg duha koji se rado druže sa svojim ljubimcima na dva kotača, TZ organizira besplatni „Poreč MTB Tour“ u pratnji stručnog vodiča. Prilika je to da građani i posjetitelji upoznaju zanimljivu okolicu Poreča znanim, ali i neutabanim putevima.

Polazak: u 9:00 h iz uvale Peškera

Itinerar: stari grad Poreč – turističko naselje Brulo – Stancija Bečić – Dračevac – šuma Kontija – Limski zaljev – Vrsar – Funtana – Zelena Laguna – Poreč

Povratak: između 13:00 i 14:00 h

Trajanje ture: između 4 i 5 h

Napomena: Rezervacija je obavezna najkasnije 24 sata prije polaska. Sve najave i upiti na Viber ili WhatsApp, T: +385 (0)91 604 17 23, E: bike@porec-info.hr. Više informacija o turi dostupno je nawww.myporec.com

Nagradna ekološka akcija u partnerstvu s Coca-Colom

Turistička zajednica u suradnji s porečkom Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića organizira ekološku akciju prikupljanja smeća. Za destinaciju je odabrana najpoznatija porečka plaža Porto Bussola, posljednja divlja oaza i omiljena plaža mnogih Porečana, osobito mlađe populacije.

Akcijom se želi razviti svijest o važnosti očuvanja prirodnih i društvenih vrijednosti prostora, o učincima turizma na prostor te potaknuti mlade na brigu o okolišu i pravilno odlaganje ambalažnog i drugog otpada. U akciju se mogu uključiti svi građani.

Vrijednost akcije prepoznala je i Coca-Cola koja ga je uključila u svoj projekt „Od izvora do mora“. Coca-Cola srednjoškolcima osigurava majice, kape, vrećice i rukavice, dok TZ organizira prijevoz učenika do plaže Porto Bussola autobusom, sendviče i vodu. Komunalno poduzeće „Usluga“ prikupit će sakupljeni otpad i o tome sastaviti službeni očevidnik koji se kao dokaz dostavlja Coca-Coli. Na kraju godine Coca-Cola će podijeliti nagrade za najbolje i najuspješnije eko-akcije. O pobjednicima će presuditi količina sakupljenog otpada i broj sudionika.

Nastup fantastičnih Baredinosaura i besplatna marenda

Deseteročlanu raspjevanu i uvijek raspoloženu skupinu po imenu Baredinosauri čine električar, poduzetnik, knjigovođa, ugostitelj, a ima i umirovljenika. Koliko im svirka i zabavljanje publike ide od ruke, uvjerit će se posjetitelji koji dođu na Trg Slobode od 10:00 do 13:00 h. Na istom je mjestu u 12:00 h predviđena i besplatna marenda za sve građane i turiste.

Turistička zajednica Grada Poreča ovim putem čestita svim svojim sugrađanima Svjetski dan turizma. Koristimo priliku zahvaliti vam na iznimnom doprinosu uspješnosti Poreča kao turističke destinacije. Bez vas Poreč ne bi bio višestruki turistički šampion koji već godinama osvaja najveće hrvatske nagrade u sektoru turizma i ugostiteljstva. Hvala vam, jer vi nas upotpunjujete.

PROGRAM:

08:30-13:30                Poreč MTB Tour

10:00-12:00                Ekološka akcija „Porto Bussola“

10:00-13:00                Nastup Baredinosaura na Trgu Slobode

12:00                          Besplatna marenda

17:00-18:30                Besplatno edukativno razgledavanje grada „Upoznaj Poreč“