Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Tunalicious Street Food Festival za kraj ljeta u Poreču

Tunalicious Street Food Festival za kraj ljeta u Poreču

Tunalicious Street Food Festival za kraj ljeta u Poreču Tunalicious Street Food Festival za kraj ljeta u Poreču Tunalicious Street Food Festival za kraj ljeta u Poreču
Porečka riva će od 13. do 15. rujna biti centar svijeta za sve ljubitelje vrhunske jadranske tune, a  kraj Tunaliciousa označit će i kraj festivala Poreč Open Air uz nastupe S.A.R.S.-a i Dino Dvornik Tribute Benda

Ljeto i uživanje u bogatstvima Jadrana u Poreču još nije gotovo. Naime, ove subote, 8. rujna 2018., počinje tjedan tune, kraljice Jadranskog mora. Već od sutra će više od deset porečkih restorana nuditi  kreativna i inovativna jela pripremljena od jadranske tune po promotivnim cijenama u sklopu Tuna Restaurant Weeka. Među tim restoranima su: Konoba Ćakula, Spinnaker, Miramare, Cotton Club, Fora Le Porte, L'insolito, Hrast, Divino, Cardo, Gourmet, Niki's i Sveti Nikola koji pripremaju najbolji izbor specijaliteta od tune.

A onda slijedi i nikad bogatiji Tunalicious Street Food Festival s brojnim specijalitetima od tune koji će se ove godine održati od 13. do 15. rujna. Tada će porečka riva postati omiljeno mjesto svim gurmanima jer će iskusni chefovi pripremati delicije od netom ulovljene tune i drugih svježih namirnica. Paralelno će se u Poreču održati i četvrto izdanje najvećeg natjecanja u lovu na veliku ribu na cijelom Jadranu - Offshore World Challenge.

Raznovrstan festivalski koncept na Rivu dovodi i nove gastro kornere poput Burger Bara, Tuna Bites Bara, Sushi Bara, Tuna & Sea Food Bara, dok će Sweet Bites Bar privući sve ljubitelje slastica. U ponudi će biti i domaće porečko craft pivo Bura Brew i Suxo Craft Beer iz pulske craft radionice. Oni skloniji vinu svoj će kutak pronaći u Wine & Cheese baru s bogatom ponudom domaćih istarskih vina i sireva, a ljubitelji jednog od najpopularnijih ljetnih pića gin tonica oduševit će se, pak, ponudom u Gin Baru. Na ovom gastro festivalu posjetitelji će moći isprobati burgere od tune, vitello tonnato, tacose na bazi tune, sushi, te tunu na još mnogo različitih načina.

Vrhunac gastronomskog užitka tunoljupce očekuje u restoranu Spinnaker gdje će gosti moći uživati u još jednom izdanju Spinnaker Gourmet Stagea ovaj puta inspiriranog tunom. Ovaj vrhunski restoran je prema Trip Advisoru na prvom mjestu među svim porečkim restoranima, ima čak dvije kapice u prestižnom gastronomskom vodiču Gault & Millau, preporuku u vodičima Venezie a tavola i Istra Gourmet, te posebno priznanje Turističke zajednice Istre u 2018. godini za istarski restoran s najvećim napretkom u odnosu na prošlu godinu. Jelovnik od pet slijedova u izvedbi Spinnakerovog chefa Ivana Ergovića i njegovog tima pratit će izbor slovenskih vina obitelji Puklavec, a na njemu će se naći specijaliteti poput praha tune, stakla rajčice i prozirnih raviola. Za ovaj poseban gastronomski doživljaj potrebna je prethodna rezervacija na e-mail adresu spinnaker@valamar.com  ili na broj telefona 052 400 804.

Dok posjetitelji Tunaliciousa uživaju u finim jelima, za dobru glazbu će se pobrinuti bendovi i DJ koji će nastupati na ljetnoj pozornici na Rivi. Među njima će biti i riječki The Janitors i rabački Side Effects, a posebna glazbena poslastica 15. rujna bit će koncert Dino Dvornik Tribute Banda i popularnog imena regionalne scene - grupe S.A.R.S.


Sve to bit će najbolji mogući kraj festivala Poreč Open Air koji je ovog ljeta treći put za redom oduševljavao Porečane i njihove goste.

Detalje o cijelom tjednu posvećenom tuni u Poreču možete pronaći na www.tunaliciousporec.com i službenoj Facebook stranici događanja.