Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Poticanje razvoja poljoprivrede

Poticanje razvoja poljoprivrede

Poticanje razvoja poljoprivrede  

Program poticanja razvoja poljoprivrede provodi se s ciljem da se kroz različite oblike sufinanciranja poveća i očuva poljoprivredna proizvodnja, poveća zaposlenost na vlastitim imanjima, očuva ruralni prostor te postigne kvantitativna i kvalitetna proizvodnja.  

 

Sufinanciranje poljoprivrednih udruga

 Grad redovno sudjeluje u financiranju programa poljoprivrednih udruga, kao što je Udruga „Agro-Poreč“, koja okuplja 270 članova i organizira njihovu edukaciju, organizira susrete maslinara i vinara, te vrši podjelu sadnog materijala.  

 

Sufinanciranje Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre

 Grad sudjeluje u financiranju Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, zajedno sa drugim Općinama i Gradovima Istarske županije, radi provođenja programa kreditiranja poljoprivredne djelatnosti (odobravanje povoljnih kredita poljoprivrednicima za razne programe).  

 

Ostali poticaji poljoprivredi

Osim proračunskih sredstava namijenjenih za ostvarenje gore navedenih poticaja i pomoći, u Proračunu Grada za 2015. godinu planirana su sredstva za sufinanciranje kapitalnog projekta navodnjavanja na Poreštini (za razvoj 1. pilot projekta navodnjavanja na području Červar Porat - Bašarinka), kao i sufinanciranje izobrazbe poljoprivrednika.