Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Novosti s 86.sjednice Gradskog poglavarstva

86.sjednica Gradskog poglavarstva održana 11.lipnja 2008.u Maloj vijećnici započela je izvještajem o stanju sigurnosti na području Grada Poreča za prva četiri mjeseca 2008.godine o čemu je izvijestio Valter Opašić, načelnik porečke policijske postaje.

Ocijenio je sigurnosno stanje na području grada Poreča u promatranom razdoblju zadovoljavajućim iako je broj kaznenih djela, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, porastao. Prema strukturi najbrojnija su kaznena djela iz oblasti općeg kriminaliteta, njih 180, gdje se više od polovice odnosi na teške krađe. Što se prometa tiče na području cijele PP evidentirano je smanjenje broja prometnih nesreća. No i dalje se osjeća prisutnost građanske nediscipline kroz nepoštivanje prometnih propisa te izostanak prometne kulture kod vozača. Kako su predstavnici medija na Otvorenom s Gradonačelnikom pokušali saznati ima li nade da se produlji radno vrijeme sa strankama u Policijskoj postaji Poreč u odjelima za izdavanje dokumenata, predsjednik Gradskog poglavarstva Edi Štifanić zatražio je odgovor na sjednici poglavarstva održanoj isti dan. Načelnik porečke policijske postaje, Valter Opašić, kazao je kako PP raspolaže s limitiranim prostorom te su referenti preopterećeni, no svakako će pokušati riješiti problem gužvi odnosno radnog vremena sa strankama. Predsjednik Gradskog vijeća, Eđidio Kodan, je predložio da se barem jedan ili dva dana u tjednu uvede rad sa strankama u poslijepodnevnim satima. Zakonska regulativa je komplicirana, ali probat ćemo sistematizacijom radnih mjesta poboljšati uvjete rada sa strankama, zaključio je Opašić.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog poglavarstva prihvaćeni su prijedlozi: Odluke o početku postupka javne nabave za uređenje i košnju zelenih površina uz prometnice na području Grada Poreča za 2008. 209 i 2010. godinu; Odluke o početku postupka javne nabave za izradu gornjeg stroja prometnica zone gospodarske namjene Buići - Žbandaj te Odluke o početku postupka javne nabave za provedbu usluge stručnog i tehničkog nadzora nad izradom navedenog dijela prometnice. Jučerašnju je sjednicu Gradskog poglavarstva zaključio Giuseppe Ghersinich, viši upravni referent za društvene djelatnosti, s prijedlogom Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva grada Poreča u 2008.godini. Temeljem Odluke Vlade RH o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje namiruju se sredstva potrebna za minimalni financijski standard osnovnog školstva. Kroz sredstva za izravnanje decentraliziranih funkcija Gradu Poreču, odnosno osnovnim školama: OŠ Poreč, OŠ Bernardo Parentin i OGŠ Slavko Zlatić je za 2008.godinu potrebno oko četiri milijuna kuna.