Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Završila je druga porečka generacija diplomanata DSD-a

Dana 2. lipnja 2008. godine u rezidenciji Njemačkog veleposlanstva u Zagrebu, po osmi put, pod vodstvom gosp. Urlicha Dronske održana je svečana dodjela Njemačke jezične diplome.

Ovogodišnji je ispit položilo 240 učenika iz 15 škola diljem Hrvatske, a posebno treba istaknuti uspješnost učenika SŠ Mate Balote Poreč koji su se na ovom značajnom Projektu istakli znanjem i vještinom poznavanja njemačkog jezika. Drugu generaciju diplomanata naše škole čine slijedeći učenici: Anton Ramljak, Gordana Bertoša, Kristina Lijović, Mario Žužić, Melita Brčić, Haris Šabić, Silvija Kodnik, Renata Štifanić, Sanja Matijević, Ernada Berbić, Sara Vlahović, Matilda Adrović, Kristina Legović, Nikolina Martić i Sabina Oroshi. Nažalost neke učenice nisu mogle biti nazočne na svečanosti dodjele diploma.

Od porečana posebno se po uspjehu istakla Kristina Legović, koja je ispit riješila 87%. Dodjela diploma je upriličena uz zabavni program u izvođenju Pjevačkog zbora 18. gimnazije Zagreb i riječi dobrodošlice gosp. Bernda Fischera, veleposlanika Njemačke u Hrvatskoj.

Na dodjeli diploma sudjelovao je i Mile Kekin, pjevač grupe Hladno pivo, koji je svojevremeno položio ispit za Njemačku jezičnu diplomu.

Učenici i njihova profesorica Marlena Vitasović, kao i prof. Mirjam Blažević koja je prva krenula u ovaj Projekt u Istri, izrazito su zadovoljni postignutim uspjehom, te avanturom učenja njemačkog jezika na novi i zanimljiviji način.