Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Novosti s Otvorenog s Gradonačelnikom

Dvije su teme obilježile redovni mjesečni susret s Gradonačelnikom Grada Poreča Edijem Štifanićem: organizacijski odbor za Svjetsko rukometno prvenstvo 2009 i Ljetni kamp za djecu.

Zbog ovogodišnjih poteškoća nastalih u pripremi i realizaciji Ljetnog Kampa 2008 , programa stručno vođenih aktivnosti za djecu i mlade Grada Poreča tijekom ljetnih školskih praznika, ovogodišnji ljetni kamp realizirat će se u organizaciji Grada Poreča, kazao je Gradonačelnik Edi Štifanić na današnjem susretu s predstavnicima medija. Ljetni kamp 2008, naime započinje s radom u ponedjeljak, 23. lipnja na Gradskom kupalištu sa početkom u osam sati i odvijat će se u četiri smjene.

Upisi započinju u ponedjeljak 16.lipnja i traju do četvrtka 19.lipnja, a vršit će se u prostorijama Dječjeg vrtića Radost od 15 - 17 sati. Druga tema susreta bila je osnivanje organizacijskog odbora za Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se održati 2009 godine. Na razini gradova domaćina, dakle njih šest, bit će formirani organizacijski odbori sa 16 članova ( 1 predsjednik, 2 dopredsjednika, 1 tajnik, 2 predstavnika HRS-a, te 10 predstavnika povjerenstava za: natjecanje, informatiku, sigurnost, prihvat i promet, smještaj, press, objekte i tehniku, protokol i ceremoniju , doping i zdravstvo i marketing popratnih gradskih zbivanja).

Gradonačelnik Edi Štifanić je izvijestio predstavnike medija kako će 21.lipnja 2008.godine u Zagrebu biti izvučeni parovi za Svjetsko rukometno prvenstvo. Novinare je zanimalo i u kojoj je fazi rješavanje pitanja javnog prijevoza na što je Gradonačelnik kazao kako je u tijeku izrada studije za javni prijevoz. A prije izrade studije, odnosno već od 1.srpnja, Poreč će imati 19 policajaca koji će regulirati promet kako bi se umanjile ljetne gužve.