Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Kreće još jedna akcija zaprašivanja komaraca na području Poreča

Obavještavaju se građani da će se području Grada Poreča–Parenzo, sukladno važećem Programu mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti – dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija i Provedbenom planu obvezne preventivne deratizacije i dezinsekcije na području Grada Poreča-Parenzo za 2018. godinu, vršiti adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje komaraca).

Tretman će se vršiti na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari, Nova Vas i Červar Porat 26. lipnja, na području mjesnog odbora Fuškulin 27. lipnja te na području grada i prigradskih naselja 27. i 28. lipnja. U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do završetka tretmana.

Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije neznatno su opasna po zdravlje ljudi i njihove okoline, a u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.

Svi tretmani provodit će se u ranim jutarnjim satima, stoga se upozoravaju građani s respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima.

Također, umoljavaju se pčelari da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.

Mjere će provoditi djelatnici Zajednice Izvoditelja: Obrt “Eko servis Matić“, Lovrin 80/h, 52000 Pazin i “Sanitacija Osijek“ d.d. Jarak 3, 31 208 Petrijevci, s kojima Grad Poreč – Parenzo ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča – Parenzo u 2018. i 2019. godini.