Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Održani izbori u Udruženju obrtnika Poreč

Održani izbori u Udruženju obrtnika Poreč

Izbori za tijela Udruženja obrtnika Poreč okončani su u utorak 12. lipnja 2018. Na konstituirajućoj sjednici Skupštine izabrani su predsjednik, potpredsjednik, nadzorni odbor i upravni odbor. Jednoglasnom odlukom za predsjednika Udruženja u mandatnom razdoblju 2018.-2022. izabran je Zoran Kalčić, dosadašnji predsjednik i vlasnik obrta za trgovinu i ugostiteljstvo „Kalčić“ iz Vrsara. Njegov zamjenik ostaje Robert Momić, vlasnik obrta za ribarstvo „Storm“ iz Poreča. Novi Nadzorni odbor čine tri člana i to: Marin Paliska, Alen Sinožić i Niko Blažanović.

U Upravni odbor su imenovani: Zoran Kalčić, Valencia Klarić, Dario Barolin, Robert Mihelko, Robert Momić, Mladen Vojinović, Marjan Velenik, Viliam Radessich, Ana Budimir i Dražen Olić. Skupštinu čine 23 člana, a na konstituiranju tijela Udruženja obrtnika Poreč prisustvovali su i Mario Paliska, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije i Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča.

Prilikom otvaranja skupa, uvodnim su se govorom prisutnima obratili Mario Paliska i gradonačelnik Loris Peršurić koji je istaknuo dobru suradnju Udruženja s Gradom Porečom, te spomenuo mjere kojima Grad nastoji pomoći obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima. Grad Poreč je odlučio pomoći samom Udruženju i preuzimanjem određenih financijskih obaveza, a koje su opterećivale poslovanje Udruženja. Na takav način omogućen je opstanak organiziranog obrtništva u Poreču koje kontinuirano postoji od 1965. godine. Skupštinari su jednoglasno podržali prihvaćanje ugovora o kupoprodaji poslovnih udjela u Domu obrtnika d.o.o., a čiji su osnivači Udruženje obrtnika Poreč i Grad Poreč. Gospodin Kalčić je napomenuo kako je takvom odlukom izrazito zadovoljan, te da je to problem koji se pokušavao riješiti dugi niz godina. Novi – stari predsjednik čestitao je svim izabranim članovima na imenovanjima, zahvalio je svima na ponovno ukazanom povjerenju i podršci te iznio buduće smjernice rada. Pozvao je članove Skupštine da se i oni još aktivnije uključe u rad Udruženja, savjetima ali i konkretnim aktivnostima.

Među važnijim odlukama koje su usvojene na konstituirajućoj sjednici je i odluka o kandidiranju Roberta Momića za predsjednika Obrtničke komore Istarske županije. Momić je dobio jednoglasnu podršku prisutnih skupštinara, a prije samog glasanja o kandidaturi predstavio se Skupštini. - obrtnik je već 12 godina, zapošljava više radnika na dva broda i u ribarnici. Dugogodišnji je član tijela Udruženja obrtnika Poreč, potpredsjednik Udruženja u prethodnom mandatu, pročelnik Ceha ribara Obrtničke komore Istarske županije i direktor sajma Crofish koji se održava u Poreču. Otac je dvoje djece i predsjednik Odbojkaškog  kluba Poreč.  

IN ITALIANO...