Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Ljetni kamp Grada Poreča gotovo popunjen, pred djecom nezaboravno ljeto ispunjeno zabavom i avanturom

Ljetni kamp Grada Poreča gotovo popunjen, pred djecom nezaboravno ljeto ispunjeno zabavom i avanturom Ljetni kamp Grada Poreča gotovo popunjen, pred djecom nezaboravno ljeto ispunjeno zabavom i avanturom Ljetni kamp Grada Poreča gotovo popunjen, pred djecom nezaboravno ljeto ispunjeno zabavom i avanturom
U ponedjeljak, 25. lipnja 2018. na Gradskom kupalištu s radom kreće Ljetni kamp Grada Poreča i  to dvadeset i prvu godinu zaredom. Tradicionalni i najpoznatiji ljetni program za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, Grad Poreč – Parenzo sufinancira od prve godine, a zahvaljujući Ljetnom kampu i njegovim sadržajima, djeca kvalitetno i sigurno provode slobodno vrijeme tijekom ljetnih praznika, te uče nove vještine.

Ljetni kamp održava se kroz četiri smjene, svaka u trajanju po 12 dana i to: prva smjena od 25.6. do 7.7., druga od 9.7. do 21.7., treća od 23.7. do 4.8., te četvrta od 6.8. do 18.8. , a do danas su gotovo sve smjene popunjene jer je već upisano preko 250 djece.

Podsjetimo, Ljetni kamp Grada Poreča tradicionalno je orijentiran na dječju omiljenu ljetnu aktivnost – boravak u moru. Škola plivanja organizirat će se ujutro, a sportovi i igre u vodi ujutro i popodne. Obuka neplivača realizirat će se svakodnevno u grupama od po 12 djece., dok će plivači puno vremena provoditi u igrama vezanim uz more – košarku u vodi, vaterpolo, plivanje, kao i kajakarenje. Dnevni program u Kampu upotpunjuju likovne, plesne, penjačke i žonglerske radionice, s posebno atraktivnim zip-lineom postavljenim upravo za potrebe Kampa. Polaznici će se moći uključiti i u glazbenu radionicu, šahovsku, karate, Tae-kwon-do, cheerleaders i Volim Poreč. Djeci će biti ponuđene i igre s mnogobrojnim atraktivnim rekvizitima, poput igre bez granica, potraga za blagom, kolo sreće, forza quattro, pikado, nogomet na pijesku, odbojka, stolni tenis, a svaka će smjena imati i organizirane izlete brodom i podmornicom te odlazak u vodeni i adrenalinski park. Kao i svake godine, bit će tu zanimljivih gostiju i edukacija iz porečkih udruga.

Voditelji aktivnosti u Kampu stručne su osobe sa završenim edukacijama i licencama i poštuju se svi propisani normativi o veličini grupa ovisno o uzrastu djece, vrsti aktivnosti i mjestu izvođenja. Ove godine u Kampu će raditi šest kineziologa, učitelji, profesori glazbe, likovnog odgoja, stranih jezika, odgojitelji djece predškolskog uzrasta i drugi.

Kamp će raditi svaki dan osim nedjelje, bez obzira na vremenske prilike, u 4 smjene, a u slučaju kiše program će se provoditi u Centru za mlade Poreč, u prostoru koji je veličinom i opremom primjeren za ove aktivnosti. Radno vrijeme Kampa je od 6,45 do 16,15 sati, a po potrebi roditelja i dulje. Djeci će svaki dan biti servirana dva obroka: marenda i ručak, a svako dijete će na početku svake smjene dobiti dvije majice. Djeca će se organizirati u grupe prema dobi i aktivnostima u kojima sudjeluju.

Upisi u Kamp i dalje se provode i to:

1. putem on line upisnice

-          I. smjena od do 20.6. (II. smjena popunjena),

-          III. i IV. smjena do 10.7.,

pri čemu su roditelji dužni priložiti skeniranu osobnu iskaznicu za oba roditelja te  izvod iz matice rođenih ili drugi dokument iz kojeg je vidljivo prebivalište djeteta, na mail adresu ljetni.kamp@porec.hr

2.  u prostoru Ljetnog kampa Poreč na Gradskom kupalištu, nedjeljom od 3.6. do 24.6.2018.  od 11,00 do 15,00 sati. 

Prilikom neposrednog upisa djeteta u Kamp roditelji su dužni dati na uvid svoje osobne iskaznice, te izvod iz matice rođenih ili drugi dokument iz kojeg je vidljivo prebivalište roditelja i djeteta.

Uplate roditelja za boravak djece u Kampu potrebno je izvršiti prije početka rada Kampa.

Detaljnije informacije moguće je dobiti, osim na besplatni telefon 0800404400, na telefon Grada Poreča-Parenzo broj 052/634-321,  (Ira Kocijančić), u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu.

IN ITALIANO...